Domů Prodané zboží prodejce Lubicsa S dírkou - konopné papuče

Háčkované pánské papuče

Háčkované teplé papuče z přírodních materiálů - konopné a lněné příze z Konopné dílny, z  tuzemské přírodní ovčí nebarvené příze s vyšším obsahem lanolinu a jehněčí tmavěmodré vlny. Přízi si sama kompletuji a navíjím.

Podrážka je uháčkována z konopí, lnu a hrubší přírodní vlny. Zátěžová zóna svršku (palec a ostatní prsty zepředu, pata zezadu) je zesílená konopím a lnem, zvýšená část je ze samotné jehněčí tmavěmodré vlny.

Papuče se díky materiálu a technice přizpůsobí chodidlu.  Konopí jim dává pevnost a odolnost, len příjemný dotek, ovčí vlna ochranu a tepelnou pohodu... Jsou vzdušné, dobře dýchají a noha má maximální pohodlí.

Chodidlo je při chůzi pevnou strukturou pleteniny masírováno. Papuče jsou dobrou volbou i pro cestování - zaberou minimum místa a uleví nohám, když vybalíte.

.......................................................................................................................

Příze z konopí setého (Cannabis sativa) - je pevná a odolná, hladká na omak, je antistatická. Obsah kyslíku nedovoluje množení anaerobních bakterií, přítomnost oleje tlumí plísňová onemocnění. Má vynikající absorbční schopnost. Nepoznala jsem pevnější přírodní vlákno než konopné.

Len setý (Linum usitatissimum) je prastará kulturní rostlina, která provází lidstvo od dávnověku. V Mezopotámii bylo jeho pěstování známo již 6 tisíc let před n.l. Staří Egypťané uměli pěstovat a spřádat len, mumie faraónů byly zavinovány do asi 200 m dlouhého pruhu lněné tkaniny, která vydržela dodnes. Lněná příze od Světlanky je jemná a hebká, příjemná na dotek.

Ovčí vlna- má termoregulační schopnost danou výbornou izolační vlastností ovčího vlákna (ovčí vlna je přirozené duté vlákno), je hydrofobní a odvádí pot ven. Je antibakteriální - váže na sebe mnohé škodlivé substance včetně řady virů a bakterií, přičemž omezuje jejich rozklad či množení. Vlna hřeje, chrání, udržuje tělesný komfort a je lidskému organizmu nejvíce příznivá ze všech známých textilních vláken. Koneckonců, vlákno vlny prošlo milióny let evoluce za účelem ochrany savce ;o)

.......................................................................................................................

Papuče velikosti 42-43-44 uháčkuji na míru, připište mi prosím k objednávce velikost, délku a šířku chodidla. Jak poměřit chodidlo se dočtete v tomto blogu.

........................................................................................................................

Údržba: obvykle stačí vyprášit a vyvětrat, jinak šetrné praní v ruce ve změkčené vlažné vodě s mýdlem,  máchání ve vodě stejné teploty jako byla prací lázeň.

Upozornění: na hladké podlaze (hladká keramická nebo kamenná dlažba, lakovaná nebo leštěná dřevěná podlaha) papuče kloužou. Pokud potřebujete zamezit klouzání, mohu na podrážku nakreslit protiskluzové terčíky nebo ornament speciální barvou. Služba k zakoupení tady.

Barvy:
Styl:
pro volný čas
,
přírodní
Velikost:
42
,
43
,
44
Určení:
ženy
,
muži
,
unisex
Materiál - textil:
len
,
vlna
,
ostatní
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 19.11.2015
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Lubicsa
Katalogové č.: 4841384
Vloženo: 16.2.2014
Menu
--