Domů Zboží Od Šperky Jana

LARIMAR kámen bohů a delfínů, náhrdelník na kůži

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - psaní doporučené189 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Šperky Jana

Katalogové č.: 14132369
Zobrazení: 89x
Vloženo: 16.7.2023
Počet srdcí: 15x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Chcete jiné náušnicové háčky? Vyměním jak tvar, tak materiál. Objednávky odesílám každý pracovní den. Vaše šperky se k vám dostanou už druhý den po zaplacení.

Jeden z nejnádhernějších kamenů světa modrý surový tromlovaný polodrahokam LARIMAR velký 39x28x7 mm zavěšený na šedé semišové kůži se zapínáním na karabinku.

Délka náhrdelníku 62 cm.

Původ kamene - Karibik

Náhrdelník můžete kombinovat s dalšími šperky z laramiaru: https://www.fler.cz/zbozi?ucat=512675

Larimar přináší do našeho srdce a mysli klid rozlehlého oceánu a nad ním se klenoucí modré oblohy.

Larimar také zvaný jako „kámen delfínů“ patří mezi nejvzácnější polodrahokamy na celém světě. Tento fakt je dán tím, že na světě existuje jediné naleziště této unikátní modré odrůdy pektolitu, kterou larimar je.

Larimar je vulkanický kámen, který je výsledkem sopečné činnosti, k níž došlo před miliony let. Další odrůdy pektolitu byly nalezeny i v jiných částech světa, včetně USA a Kanady, ale nejsou uváděny na trh jako larimar, protože jméno Larimar je registrovanou ochrannou známkou pro pektolit těžený v Karibiku. Přestože pektolit se vyskytuje na každé polokouli, nikde jinde už nemá jedinečnou vulkanickou modř, kterou se vyznačuje Larimar. Pektolit jinde ve světě je obvykle v šedé nebo bílé barvě. Krásná barva larimaru se až zázračně podobá barvě modrého moře a zelených stínů ve vodách lagun Karibiku. Na těchto nádherných kamenech jsou zajímavé vzory modré, bílé a modré-zelené barvy, stejně jako bílé žíhání přes modré plochy larimaru. Některé kameny larimaru mohou mít také inkluze šedavě černé nebo červenohnědé barvy, což je způsobeno přítomností hematitu v kameni. 

Menu
--