Domů Prodané zboží prodejce Macek Nepeta cataria - sada semena+volně sypaná

ŠANTA KOČIČÍ.

Semínka - množství cca 1 čajová lžička, drobná, připomínají semínka máku.

Sušená bylina, kočičí "afrodiziakum".  Na 70% koček má bylina účinky, které u kočky vyvolávají stav euforie v různé intenzitě a délce. Mohu říct, že při prodeji zde jsem se setkala pouze výjimečně v několika případech s tím, že kočky na šantu nereagovaly. Bylina není návyková a kočky ji milují. Tato směs obsahuje směs všech 3 druhů šant, které na zahradě pěstuji, včetně květů, které jsou nejaromantičtější.

Nenáročná bylina, kterou lze snadno pěstovat. Druhý rok a další roky dosahuje výšky dospělého člověka. Květy jsou růžovo-bílé, snadno se vysemeňuje a množí. Je vhodná pro pěstování venku, v interiéru nebo v květináči na balkoně nedosahuje vhodného nárůstu. Naprosto nenáročná na půdu a péči, dá se říci, že se chová jako "plevel".

Výsev: duben do pařeniště nebo přímo na stanoviště, mělce a řídce! Klíčí při teplotě 20oC. Je také možný podzimní výsev přímo na záhon, pak semena na jaře vzejdou rychleji než vysetá zjara.

Stanoviště: slunce/polostín,běžná půda.

Sušení: celé stonky nebo jen listy nejlépe v době květu (nejvyšší obsah silic) ve slunečný den. Sušíme rychle ve stínu. Možno sušit i v troubě nebo sušičce do  35oC.

Lze používat i jako bylinku pro lidi, já sama si z ní vařím často čaj, má podobné účinky jako meduňka.

Doporučuji přečíst si můj blog na profilu, kde se dočtete mnohem víc.

Na Vaše přání mohu volně sypanou šantu nahradit např. malou hračkou, chrastící nebo myškou plněnou šantou.  

Barvy:
prodejní cena
44 Kč
Prodáno 10.1.2015
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Macek
Katalogové č.: 5355199
Vloženo: 29.7.2014
Menu
--