Domů Prodané zboží prodejce Yorica Náhrdelník z perel české výroby minulého století

Tento náhrdelník je navlečen na voskované zpevněné dvojniti. Navlečeny jsou umělé perly české výroby minulého století. To je zcela jiné kafe než na oko podobné perly z výroby současné doby. Kaloty a zapínání je vyrobeno z bižuterního kovu v úpravě zlaté, ty už jsou ale novodobé. Tyhle perly desetiletí ležely ve skladu a čekaly, až se jich někdo ujme.

Perly mají přirozenou barvu v teplém tónu s nádechem do růžové, napodobují perly přírodní jak barvou, tak povrchem. Na první pohled by si je člověk s perlami i zaměnil, nicméně jsou jisté testy, které je odhalí jakožto povedenou imitaci.

Průměr perly je 8 mm, délka náhrdelníku je 66 cm. Pochází z jablonecké výroby.

Perly svým sametovým leskem a krásou lákaly od nepaměti, ale pro ejjich nedostatek se přikročilo k imitování různými metodami. Tradice imitování takzvanými voskovanými perlami začala ve Španělsku, ale některé technologie, a to velmi zdařilé, vznikly právě na území Česka. Podle těchto techjnologií vyrobeny perly jsou stále vývozním artiklem a zná je celý svět. Tyhle perlové korále, které nabízím, jsou přesně jedny takové. Přečtěte si, čím takové perly prošly.

Technologie výroby je poměrně složitým procesem, samozřejmě také tajeným a patentovaným. Převážně se jedná o ruční práci.  Korálky se navlékají na bavlněné nitě, aby následně perlové šnůry byly napnuty na tzv. rámečky. Rámečky se šňůrami se namáčejí do roztoků se specifickou barvou, které chce výrobce dosáhnout.

K docílení dobré kvality voskovaných korálků je nutno nanést několik vrstev - podkladovou vrstvu, vrchní vrstvu a případně jsou ještě barvou perly dále postřiky ošetřeny tak, aby získaly požadované speciální povrchové úpravy a barvy.

Perlové šňůry mohou pocházet z let 1920-1929, ale náhrdelník z nich jsem vyrobila až teď.

Tento náhrdelník také za cenu 99,- Kč a bez poštovného je k mání jen při koupi šatů, sárí a pod. oděvů či módních doplňků v celkové ceně 700 Kč a více. K dispozici je omezený počet.

Barvy:
Styl:
elegantní
,
městský
Určení:
ženy
Materiál:
sklo
,
bižuterní kov
,
ostatní
Minerály a ostatní:
ostatní
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 5.1.2018
Zboží je nedostupné.
Přesto máte zájem o toto zboží? Zkuste kontaktovat prodejce s žádostí o výrobu pomocí odkazu Poslat dotaz na zboží níže.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Yorica
Katalogové č.: 7819818
Vloženo: 2.10.2016
Menu
--