Domů Prodané zboží prodejce Veverkal Magie přírody...esence jara...(fluorit XXL)

Vždy, když se mi do rukou dostane takovýto kámen, nepřestávám žasnout, co příroda dokáže vytvořit za nádheru...Nelze než obdivovat její schopnost vytvořit nádherné tajemné tvary, barvy, struktury...

šperk z nové kolekce ...Magie přírody...

Autorský cínový šperk s krásným surovým fluoritem  z Maroka...

Šperk je vyroben z cínu a surového fluoritu se stilbitem. Velikost kamene je 6 x 4,8 x 2,3cm, jde o velký krystal světlounce zeleného fluoritu a bílé krystalky stilbitu. Kámen se krásně třpytí. Decentně zdobeno cínovaným drátem. Celková velikost šperku je 6,2 x 4,8 x 2,3cm. Zavěšeno na černé kůži 45cm. Leštěno, povrchově ošetřeno. Váha šperku je 60 gramů.

šperk je originál s nádherným kamenem.

Fluorit je jeden z nejkrásnějších minerálů vůbec. Byl oblíben už v antice, zhotovovaly se z něj umělecké předměty. Velké oblibě se těšil také v číně, kde má pověst talismanu pro štěstí. Chrání před černou magií a pomatením mysli. Je to jemný kámen a vyžaduje často očistu ( omýt pod proudem vody, nejlépe v řece, či potůčku a nabíjet několik hodin buď na slunci-ne přímém, v polostínu, nebo za úplňku měsíčním svitem). Fluorit se vyskytuje nejčastěji ve fialové a zelené barvě. Fialová  je barva meditace a víry, napomáhá duchovnímu úsilí, fluorit bystří smysly,zvyšuje koncentraci a pomáhá při práci s aurami.

Stilbit (dříve desmín) je hydratovaný alumosilikát (hlinitokřemičitan) především vápníku a sodíku. Je jedním z představitelů skupiny zeolitů, stejně jako analcim, heulandit, chabazit, natrolit a další (viď heslo analcim). Je bezbarvý, bílý či jinak většinou světle zbarvený (růžový, žlutý, červený, hnědý). Je dokonale štěpný v jednom směru, na štěpných plochách perleťově lesklý, na krystalových plochách skelně lesklý. Bývá průhledný, průsvitný až neprůhledný. Tvoří ploše sloupcovité krystaly a jejich paprsčité či kupovité agregáty. Velmi typické jsou pro stilbit tzv. snopkovité agregáty, tj. agregáty připomínající snopky obilí – uprostřed seškrcené a na dvou koncích vějířovitě roztřepené. Výborně působí prosti stresu, úzkosti a obavám všeho druhu.

 

 

 

 

 


 

 


 

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Barvy:
Styl:
elegantní
,
extravagantní
,
přírodní
Určení:
ženy
Materiál:
mosaz
,
cín
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 9.1.2019
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: Veverkal
Katalogové č.: 10190453
Vloženo: 2.1.2019
Menu
--