Kopřivový čaj má přírodní chuť. Je příjemný, bez svíravosti, hořkosti nebo výraznějších travnatých tónů. Prostě čistý. Nálev má žlutou až nahnědlou barvu.
Zlatobýl obecný (též celík zlatobýl) zná většina lidí jako v přírodě volně rostoucí rostlinu se žlutými květy. Jen málokdo ale ví, že je velmi oblíbená
Zázvor v 16. století dovezli Španělé do Jižní Ameriky a právě pro své vlastnosti je oblíbený i v dnešní době. Má antibakteriální účinky a syrový je teplé povahy
Tymián má všestranné použití v kuchyni: hodí se na čaj, do omáček, polévek, salátů, masa a ryb, do rýže, těstovin, k dochucení olivového oleje nebo octa.
Čaj se připravuje jen velice krátkým (několikavteřinovým) varem. Na 1/4 l vroucí vody se dává 1 čajová lžička sušené natě, která se nechá 10 minut louhovat.
Odvar z bílých nebo narůžovělých květů řebříčku lze využít k pití ve formě čaje i ve formě vnějších obkladů. Přispívá k normální funkci močové a cévní soustavy,
Sušený pýr je vhodný pro přípravu čaje. 2 lžičky zalijte 250 ml studené vody, přiveďte k varu a vařte cca 5-10 minut. Potom sceďte a užívejte několikrát denně.