Domů Zboží Od almabe

Z dávnověku (zkamenělé dřevo a Rudraksha)

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce200 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 13789422
Zobrazení: 46x
Vloženo: 9.1.2023
Počet srdcí: 3x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Šperk je vytvořen z překrásného  kusu - řezu - přírodního zkamenělého dřeva. Jeho stáří se odhaduje  na 20 miliónů let (třetihory, miocén).  Kámen je řezem starodávného stromu. Má krásný tvar a barvu teplých rezavých a hnědých odstínů a zachovalou strukturu starého dřeva.  

Kámen má sametový matný lesk.

Cingrlátko je korálek Rudraksha - semínko stromu Elaeocarpus ganitrus.

Celkově šperk měří 6 cm na výšku a 3,5 cm na šířku.

Šperk je leštěn, patinován  a ošetřen antioxidantem. 

Zavěšen je na kvalitní černé kulaté kůži délky 43 cm + prodlužovací řetízek, zapínání je na karabinku.

Dodáváno v dárkové krabičce.

Zkamenělé dřevo, nebo-li prokřemenělé dřevo, nebo-li fosilní dřevo, nebo-li  araukarit,  jsou názvy pro speciální typ zkamenělin pocházejících z pravěkých stromů z doby před 20 milióny let. Třetihorní vulkány vybuchovaly především v oligocénu a  husté gravitační proudy vzniklé smíšením sopečného popela s vodou pohlcovaly a strhávaly bloky hornin a zbytky hořícího subtropického pralesa.  Útržky zničené vegetace byly prostoupeny podzemní vodou bohatou na minerály. Přitom se do buněčné struktury dřeva vylučovaly zejména různé formy křemene (SiO2) a siderit (FeCO3). Na rozdíl od ostatních fosilií, které jsou často pouze otisky, se jedná o třídimenzionální reprezentaci původního organického materiálu. Na Moshově stupnici tvrdosti má zkamenělé dřevo tvrdost 7, což je stejně jako křemen. Zkamenělé dřevo si uchovává svou původní strukturu až do mikroskopického detailu. Často se zkoumají letorosty a různé tkáně.

Tato fosílie ohromného stáří se nosí pro prodloužení délky života. Zvyšuje radost ze života a vnitřní rozvoj.

Rudraksha korálky, které jsou používány v náramcích a malách, nejsou minerály, ale jsou to semínka stromu Elaeocarpus ganitrus, který se nachází v úpatí Himalájí, Nepálu, Indii a jihovýchodní Asii. Rudraksha semínka v sobě nesou po statisíce let pozitivní energii a léčí na úrovni tělesné, duševní i duchovní. Slovo “Rudraksha” pochází se sanskrtu a v překladu znamená slzy boha, konkrétně boha Shivy. V hinduismu a buddhismu jsou semínka považována za posvátná a přinášející do života mír, harmonii, sílu a ochranu. Používají se při meditaci, dokáží totiž zklidnit mysl, utlumit stres a lépe se vyrovnat se starostmi. Zvyšují koncentraci, zostřují mysl a podle některých studií lidé pociťují více energie a výkonnosti již po pár hodinách nošení . Je vědecky dokázáno, že mají semínka rudraksha mnoho pozitivních účinků na zdraví a psychiku. Podle studie doktora Suhase Raie a jeho týmu z indického institutu technologie v Benarasu mají semínka opravdu specifickou zářivou sílu, která je kvantifikovatelná a liší se podle kvality rudraksha semínek. Rudraksha semínka jsou běžně používána v ajurvédě pro léčení některých onemocnění a je prokázáno, že je rudraksha terapie účinnější, než krystaloterapie nebo magnetoterapie. Nejnovější studie ukazují, že nošení semínek rudraksha nám pomůže lépe zvládat stresové situace, zmírnit depresi a úzkost. Semínka nás také ochraňují před negativní energií a umocňují vnitřní klid, pohodu a mír.

 

Menu
--