Kdo nezkusí, neuvěří..., proto radím vyzkoušejte tento opravdu "vychytaný" kameninový, ručně točený trn/ pekáček na pečení kuřete nebo kachny z rodinky Klasik Rustikal.
Příprava je naprosto jednoduchá. Celé kuře opláchneme, osolíme, opepříme (i uvnitř) a zadní částí napíchneme na trn a šup s ním do trouby. Pečeme v na cca 200C asi 1 hodinu (dle velikosti kuřete). Kuře můžeme polévat vypečenou šťávou, která se shromažďuje dole v misce pod trnem, ale není to nutné. Výsledkem je dozlatova upečené šťavnaté masíčno neporušená křupavá kůžička a vynikající šťáva.
Díky trnu uvnitř je pečení rychlejší a kuře se nestačí vysušit :):):))
průměr: cca 25,5 cm
průměr s ušima: cca 28,5 - 29 cm
výška misky: cca 10 cm
výška s trnem: cca 15 cm
Vyrobeno z ohnivzdorné kameniny a páleno na 1250 °C
Pekáč je hodný do myčky (díky dokonalé glazuře se výborně myje) i do šech druhů trub včetně mikrovlné.
Každý kus je točen i dekorován samostatně, proto nejsou žádné dva kusy, jak to u práce lidských rukou už bývá, úplně identické, jsou si jen velmi, velmi podobné... :):):) foto je ilustrační, řiďte se rozměry
Cena je za jeden kus.