Domů Zboží Od Miroslava Šmídová

Písky času * náhrdelník

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Miroslava Šmídová

Katalogové č.: 13124395
Zobrazení: 78x
Vloženo: 4.2.2022
Počet srdcí: 24x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

Výrazný, oboustranně nositelný náhrdelník, inspirovaný Egyptem...

...tmavomodrý keramický skarabeus v kovové kartuši (dovoz z Egypta), na jejíž jedné straně je 12 kamínků (jako znamení zvěrokruhu, měsíců v roce...), na druhé straně dvojitá série hieroglyfů a nápis Egypt.
Zavěšeno na očkách z chir.oceli a kožené šňůrce, doplněné o kovové korálky a kousky lapisu lazuli - oblíbeného kamene faraonů.
Z rubu scarabea stříbřitá kresba egyptského kříže ANKH (anch)...



Velikost: kartuše 3,5 x 4,5 cm ; celk.délka 115 cm, bez zapínání, s volnými konci pro uvázání v libovolné délce. Očka z chirurgické oceli. Kamínky (sklo+akryl) = 10 v barvě indigo, 2 v barvě růžové - kontrastní a vyvažující.
Vhodný i pro odvážné muže.
Doporučuji ochránit před působením vody a kosmetiky

Osobní feng-shui:
Vhodný pro všechna znamení zvěrokruhu
Lapis lazuli (z arabského "modrý kámen") - tmavomodrý kámen s jemnými třpytkami slídy, někdy i křemennou (živcovou) kresbou.
Pomáhá při bolestech hlavy, migrénách, harmonizuje oblast čela, týla a temene hlavy, zrak, sluch (oblast 6.čakry, tzv."třetí oko"). Celkově působí na ochlazení přílišného Ohně, snížení vysokého krev. tlaku, návaly... Pomáhá správně pracovat s intuicí, podporuje rozvoj (nad)smyslového vnímání - jasno-zření (jasno-vidění), jasno-slyšení, umožňuje rozvoj moudrosti, podporuje spojení rozumu a intuice... P
osiluje pocit "bezpečného vesmíru", vede ke zklidnění a  duchovnímu pokroku. Na tělesné úrovni zklidňuje celou oblast hlavy a šíje, mírní bolesti a napomáhá celkové harmonizaci mysli, hormonálních žláz i hlavových smyslových orgánů, zejména zraku.
Staří egypťané používali lapisový prach (pro jeho barvu) jako součást líčidel.
Královská modř - indigová, inkoustová, kobaltově modrá... - barva, spojovaná s jasnou noční oblohou (evokuje též velmi hlubokou čistou vodu) - vždy je synonymem pro hluboký prostor bez hranic.
Pomáhá navodit a rozvíjet intuici, podvědomé propojení s nekonečností vesmíru (kdo se jednou podíval na hvězdné nebe dalekohledem, ví...))), a meditativní klid...
ANKH - anch, egyptský či nilský kříž - stále zcela nevyjasněný symbol egyptských faraonů, možná pomůcka, užívaná kdysi k přenosu a polarizaci energie...? Dokáže přinášet energii nositeli, ale též odebrat přebytečnou kumulaci síly. V Egyptě byl uctíván jako symbol faraonů, pracovní nástroj léčitelů, symbol vyváženosti člověka se světem. Dnes víme o silných účincích tohoto tvarového zářiče, ale jeho skutečné využití všem vědám stále uniká. Zůstávají jen otázky a mnohá vyobrazení na reliéfech starých staveb mnoha kultur, které, byť v různých obměnách, používaly stejný předmět.
Zde je symbol umístěn bezpečně a správně, aby pomáhal a v žádném případě nemohl ublížit...
Scarabeus - Vruboun posvátný, scarab čili "hovnivál" - posvátný brouk starého Egypta. Svou kuličku s vajíčkem valí vždy rovně, bez ohledu na překážky, jako jediný hmyz veden světlem Mléčné dráhy. Vylíhnutý dospělý brouk, vylézající z kukly v kuličce, se stal předlohou pro myšlenku znovuzrození i samotnou mumifikaci, díky níž bylo připraveno zemřelým nové zrození - jakési posmrtné "vylíhnutí z kukly" do vyšší úrovně existence. Jméno scarabea v jazyce faraonů znamená "pochází odnikud", stejně jako jméno Cheprer - bůh s hlavou skarabea, boží vozataj, "tlačící" kuličku Slunce po nebi...
KOV jako prvek - živel, element energetického harmonizačního pentagramu - je nositelem duchovnosti; jeho energie je dostředivá, přítomnost kovu napomáhá soustředění sil i pozornosti, podporuje přirozený duchovní vývoj...,  charakterově bývá součástí nativních dat (*narození) u většiny sběratelů..:-)
V západní tradici je ekvivalentem Kovu  element Éter - prvotní element vesmíru, představující rovněž cosi prchavého, neuchopitelného... (podobně jako zvuk kovového nástroje, zvonu, tibetských misek apod.), proto známe éterické bytosti  - křehké víly, průsvitné a těkavé jako sám éterový plyn, jemné jako mlha či pára...
Ocel - (chirurg. ocel je vhodná i pro alergiky) na vibrační úrovni pomáhá harmonizovat uplatnění železa v těle (krev, krvinky, hemoglobin...) a přispívá k propojení železa obsaženého v nás se železem - zkladním prvkem Země (horniny) i Vesmíru (meteority)...

JEDINÝ...

TOP nominace:
AŤ MÍR DÁL ZŮSTÁVÁ S TOUTO KRAJINOU...
BRATŘÍČKU NEPLAKEJ
DOTKNOUT SE DUŠE
NOCTURNO
ZE ŽIVOTA HMYZU
FATA MORGANA
TRPKÉ TRNKY NA MEZÍCH

 

Menu
--