Domů Zboží Od pepadana

Pakůň žíhaný

1 225 Kčza 1 ks
Zboží je v rezervaci
Toto zboží je dostupné pouze pro konkrétního uživatele.
K odeslání: 29.5.2024Dostupnost: sklademTermín odeslání*: do 3 dnů od dostupnosti (po-pá)
* Platba převodem prodlužuje termín o dobu připsání úhrady na účet.
Platba předem
Česká pošta - balík doporučený250 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od pepadana

Katalogové č.: 7651828
Zobrazení: 1079x
Vloženo: 4.8.2016
Počet srdcí: 274x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Na poštu jezdím podle potřeby zpravidla dvakrát týdně. Pokud na doručení spěcháte, připište to prosím do poznámky k objednávce. Děkuji!

Pakůň žíhaný (Connochaetes taurinus) je velký savec z čeledi turovitých (Bovidae), který obývá jižní Keňu až po sever Jižní Afriky.

Pakůň žíhaný je velké zvíře měřící 1,7 - 2,4 m na délku a s ocasem dlouhým 60 až 100 cm. Jeho hmotnost může přesáhnout i 270 kg. V jeho domovině obývá převážně otevřené travnaté krajiny, buše a savany.  Působí sice neohrabaným dojmem, ale jde o celkem rychlého savce, který se pohybuje jakoby koňským cvalem. Dosahují v běhu rychlosti až 70 km/h.

Pakoni jsou velice pospolní a ve východní Africe lze v období sucha spatřit stáda čítající i několik desítek tisíc jedinců, která podnikají migrace za vodou a pastvou až 1600 km dlouhé. Stáda v období rozmnožování nemívají více než 150 samic s mláďaty a 1 až 3 samce. Samci hlídkují na okrajích stáda, které udržují pohromadě a brání pásmo kolem něj, a to dokonce i během migrace. Pakoně se téměř výhradně živí trávou a potřebují často pít, proto se zdržují často blízko vody a není výjimkou, když se zdržují ve stádech spolu se zebrami nebo s pštrosy, jelikož využívají vzájemné ostražitosti a upozorní ostatní včas náhlým útěkem. Mezi přirozené a největší nepřátele pakoně patří hlavně lvi, gepardi, psi hyenovití, hyeny a u vody nejčastěji krokodýli.

Rohy mají jak samec, tak samice a obě pohlaví se od sebe liší pouze velikostí (samice je menší). Březost trvá zhruba 8,5 měsíců a samice rodí jedno mládě, které se dokáže během 3 až 5 minut postavit.

Pakůň je uplstěný na sucho - jehlou, na drátěné kostřičce. Na základ je použité přírodní rouno od šetlandských oveček, povrch je z barevného šetlandu a corriedale. Oči jsou pevně vlascem přišité skleněné korálky  Je uplstěný velmi pevně, takže mu normální hraní neuškodí.

V kohoutku je vysoký 9,5cm, na délku 13cm.

Ke zvířátkům i postavičkám je možné tady dokoupit spací taštičku. Pokud tam zrovna žádnou vhodnou nenajdete, což je pravděpodobné, mohu mu ušít vlastní na míru.

Upozornění: není určen jako dekorace, je na mazlení!

 

Menu
--