Domů Zboží Od almabe

Nebe plné hvězd (lapis lazuli TOP kvality)

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 13305271
Zobrazení: 33x
Vloženo: 24.4.2022
Počet srdcí: 4x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Cínovaný šperk je vytvořen z nádherného kabošonu lapisu lazuli ve tvaru kapky, TOP kvality.  Kámen je tmavě kobaltově modrý, s drobnými zlatavými skvrnkami tvořenými pyritem.   Ve skutečnosti jsou zlatavé skvrnky mnohem výraznější než na foto.  Kámen je sametově matný. 

Šperk celkově měří  7 cm na výšku a 6 cm na šířku.

Šperk je leštěn, patinován a ošetřen antioxidantem.

Zavěšen je na černé kulaté kůži 3 mm, délky 43 cm +  prodlužovací řetízek, se zapínáním na karabinku.

Dodáváno v dárkové krabičce.

Lapis lazuli, zvaný též lazurit, (znamená "modrý kámen") je drahý kámen, který byl ceněný již od starověku pro svoji výraznou modrou barvu. Lapis lazuli se obvykle vyskytuje jako složenina z modrého lazuritu, dále kalcitu, sodalitu, pyritu a dalších příměsí.

Z mytologického hlediska je lapis považován za velmi mocný kámen. Některé báje dokonce tvrdí, že byl využíván při tradičních šamanských a čarodějnických rituálech. Lapis měl být schopen nasát měsíční energii a svému nositeli pak dodávat výraznou energii.

V Chile je lapis lazuli považován za národní kámen. Lapis byl také použit k dozdobení zlaté posmrtné masky Tutanchamona.

Lapis lazuli je kamenem rovnováhy, pravdy a moudrosti. Navozuje vnitřní klid a mír, podporuje radost, odvahu, lásku, poctivost a kreativitu. Upevňuje mezilidské vztahy. Zvyšuje sebevědomí, sebevyjádření a naslouchání druhým. Zlepšuje komunikaci, podporuje osobní růst. Mírní strach, vztek a krutost. Zlepšuje paměť a úsudek.

Menu
--