Domů Zboží Od Esus

Náušnice ,, Říční víly "

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce145 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od Esus

Katalogové č.: 12855289
Zobrazení: 33x
Vloženo: 22.10.2021
Počet srdcí: 34x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Nákup nad 49 Kč - poštovné zdarma !, nákup nad 99 Kč - slevový kupón v hodnotě 30 % !, hodnotný dárek ke každé objednávce !

Cínované náušnice s říčními perlami - drahokamem moří a řek, jež jsou obrazem našeho duchovního vývoje, krásy a čistoty

********************************************************

Velikost perly - cca 20 x 12 x 5 mm, celková délka cca 47 mm s afroháčky.

Afroháčky jsou z chirurgické oceli, včetně chirurgických zarážek.

Šperk je vytvořený z bezolovnatého cínu s příměsí mědi, měděného pocínovaného drátku s příměsí stříbra, je patinovaný a ošetřený antioxidantem.

Ošetřování cínovaného šperku - viz níže.

*********************************************************

Perla je drahokam moře a řek, symbolem čistoty a proměny. Je obrazem našeho duchovního vývoje, díky kterému vidíme, že i když se nám zdá, že jsme malí a utiskovaní můžeme dosáhnout dokonalosti a krásy ve skrytém tajemnu duše. Perly vzbuzují v ženách ženskou krásu, rozum a rozvahu.

*********************************************************

Perla všeobecně

- je jednou z nejznámějších symbolů. Ženy spojuje v mytologii a astrologii s ženskými planetami: Měsícem, Venuší a Neptunem.

- nejčastěji je chápána jako lunární symbol, stejně jako stříbro, je spojovaná s vodou a ženou, a jako taková je v mnoha kulturách jedinečná. Dávat do souvislosti perlu a Měsíc s ženskou energií zdůrazňuje na ženě moc pravidelného obnovování a rytmického proměňovaní, jež se podobá dešti, plodnosti a rostlinám.

- perla je schopna pozvednout emotivní svět člověka a darovat lásku, jako matka.  

- jako Luna symbolizuje také cesty, společenský život, obchod, popularitu a představivost. Podřizuje se a skrývá se, pozměňuje se a znovuobnovuje, a v tom je její síla a krása.

- starých Řeku byla perla emblémem lásky a manželství. Na východě je zdůrazňovaná její erotická moc a díky tomu se o ní také myslelo, že je afrodiziakem.

- perla je v mnoha náboženstvích znakem božského nebo duchovního světla. Buddhisté uctívají perlu a připisují jí magické a mystické vlastnosti. Ve Védách je perla šperkem dobrého štěstí.

- mýty a legendy perlu popisují jako slzy Měsíce a kapku rosy na škebli, jako poklad, který hlídají draci na dně propasti.

- v Čechách se věří, že perly na svatbě přináší slzy, co je úplně jinak než v jiných kulturách východu nebo západu. S perlami je, stejně jako s ženou, spojena jakákoli voda (nejenom slzy), a voda znamená plodnost a pružnost.

********************************************************

Ošetření cínovaného šperku

Cín, tak jako každý jiný kov oxiduje, proto je vhodné cca po 6. měsících šperk umýt v jarové vodě ( nejlépe vyřazeným zubním kartáčkem ), osušit a potřít olejem ( olej na šicí stroje, olivový olej, méně je vhodný stolní olej, nejlépe antioxidační olej ), nechat olej den působit, poté osušit papírovým kapesníčkem a šperk je připravený k nošení.

Při nenošení - uchovávat je v krabičce po předchozí proceduře, s tím rozdílem - nechat šperk naolejovaný. Při vyjmutí šperk osušit papírovým kapesníčkem a může se nosit.

*********************************************************

Menu
--