Katalogové č.: | 14018550 |
Zobrazení: | 7x |
Vloženo: | 1.5.2023 |
Počet srdcí: | 0 |
Balení: 10 g směsi v uzavíratelném zip sáčku s průhledem
Kyphi je nejznámějším starodávným egyptským vykuřovadlem, které se vyrábělo v chrámech jako chrámové kadidlo. Nejčastěji ho můžeme znát ve formě kuliček, které se pálí na kadidelnici.
Příprava kyphi je náročná na čas i suroviny. Rozinky se nejprve po určitou dobu nechají namáčet ve víně. Poté se spolu s několika druhy pryskyřic a bylin umelou na jemný prášek, který se spojuje medem, dokud směs nevytvoří hladké těsto. Z něj se tvarují kuličky, které se mohou následně ještě obalit v bylinách, a poté se nechají schnout.
Sypké kyphi obsahuje surové ingredience potřebné pro výrobu kuliček. Nejsou však rozemlety a spojeny tekutými surovinami, takže při vykuřování vyniknou vůně jednotlivých pryskyřic a bylin.
složení: pryskyřice, byliny, dřeviny
vůně: zemitá, pryskyřičná, květinová
Většina bylin pochází z vlastní zahrady či z jihočeských luk. Byliny a komponenty, které u nás nejsou volně ke sběru, pocházejí od pečlivě vybíraných dodavatelů.
Není určeno ke konzumaci. Malé množství směsi spalujte na rychlo zápalném uhlíku či nad svíčkou ve vykuřovací pícce.
Použití:
Uhlík: Trochu směsi nasypte na rozžhavený rychlozápalný uhlík, položený na nehořlavém podnose. Vůně se uvolní rychle, ovšem bylinné tóny může přebýt pach spalujících a dýmících částí směsi.
Aromalampa: Do aromalampy nasypte malé množství směsi (nejlépe na alobal) a nechte ji pomalu spalovat nad zapálenou svíčkou. Vůně se bude uvolňovat pomaleji a jemněji.
Vykuřovací pícka: Na síto nasypte malé množství směsi (nebo na alobal). Pod síto vložte zapálenou svíčku. Čím blíže bude směs k plamenu, tím více bude uvolňovat své aroma. Nesmí se ale pálit. Nejlepší řešení, jak vykuřovací směs spalovat.
Nikdy nenechávejte směs hořet bez dozoru!