Platba předem | |
Optimální doprava dle prodejce | 350 Kč |
Hrnec má objem 2,5 l.
Součástí je keramický píst, buková tyčka, gumička.
Použité glazury jsou zdravotně nezávadné.
Další kvašáky najdte
KVAŠÁKY NEPOTŘEBUJÍ MÍT VODNÍ ZÁMEK. ZELENINA JE JIŽ PŘI KVAŠENÍ POD KYSANOU ŠŤÁVOU - STLAČENÁ KERAMICKÝM PÍSTEM !!!!!!!
víte, že.........
pro mléčné kvašení je důležitý obsah cukru v použitých surovinách?Vhodné jsou tedy zelí, cibule, červená řepa, mrkev,květák, kedlubna, ředkvičky, brokolice a okurky. Kombinace se meze nekladou, takže se vám pickles nikdy nepřejí. Proces kvašení závisí na druhu zeleniny, obvykle trvá 4 dny až týden při pokojové teplotě. Pak je vhodné směs uchovávat na chladném místě ( lednice, sklep ), kde vydrží i několik měsíců.
Pickles ze zelí, mrkve a cibule - na hrnec 2,5 l
- 850 g bílého zelí
- 500 g mrkve
- 350 g cibule
- 100 g křenu
- 25 g mořské soli
- kopr, bobkový list dle chuti
Zelí najemno nakrouhejte, mrkev nastrouhejte nahrubo a cibuli nakrájejte na půlměsíčky. Smíchejte se solí, kořením a promačkejte, aby zelenina začala pouštět šťávu. Pak napěchujte do hrnce tak, aby byla zelenina zcela ponořena ve vlastní šťávě. Zeleninu zatěžte pístem, nasaďte víko na hrnec. Píst přitlačte bukovým dřevěným kolíkem a přetáhněte gumičkou. Průběh kvašení můžete sledovat pouze nadzvednutím víka. Hrnec postavte ještě do mísy, z hrnce může při kvašení vytékat voda. Nechte stát při pokojové teplotě ( optimální je 20 stupňů ) 4 dny až týden. Následně zeleninu přendejte do sklenic třeba od okurek a uzavřete. Uložte do lednice, sklepa, kde vydrží týdny i měsíce.
Menší kvašák s kytičkou 1,5 l si můžete objednat zde