Platba předem | |
ZDARMA - Optimální doprava dle prodejce | 0 Kč |
Kus přírody doma - originální věšák z Jeřábu.
Věšák je upevněn v betonovém podstavci, ponechaném v přirozeném tónu betonu. Beton i věšák jsou ošetřeny přírodním voskem podle staré nábytkářské receptury.
Dřevo je po staru přirozeně sušené vzduchem více let, aby se časem v podstavci nevyklalo. Záměrně ponechané s kůrou, která se ani časem neodlupuje.
Vosk chrání beton proti prašnosti, díky čemuž se dá celý stojan otírat vlhkým hadříkem. Vosk chrání dřevo před dřevokazným hmyzem a zároveň by měl uchovat živost stromové kůry, jíž propůjčuje saténový lesk. Pro obnovu lesku doporučuji jednou za čas přetřít strom včelím voskem nebo jakýmkoliv jedlým olejem.
Přestože spodní strana podstavce je dokonale hladká, je pro jistotu podlepena šedým filcem pro ochranu podlahy i betonu.
Rozměry: výška 150 cm, podstavec u paty 18 x 18 cm
© original Human, 2015
Na poslední foto jsou všechny naše realizace již prodaných věšáků.
---
----------------------------------------------------------------------------------
Ekologie
...ať se nekácí léčivé Jeřabiny zbytečně na topení. Jeřáb obecný (ptačí) je velice potřebný a i pro člověka jeho zdraví velmi podporující strom.
...ať se nekácí pro lidské zdraví velmi užitečné Jeřabiny zbytečně na topení. Jeřáb obecný (ptačí) je velice potřebný a i pro člověka jeho zdraví velmi podporující strom.
Věšák je proto vyrobený z náletových stromků nebo ze souší, které se musí odstranit a zbytečně tak nádherné přímo designové kousky končí v krbech.
-----------------------------------------------------------------------------------
Máme pro vás připravené ještě jiné věšáky z Břízy
-----------------------------------------------------------------------------------
Rybářská taška je půjčená z dílny Luna ;-)
-----------------------------------------------------------------------------------
JEŘÁB OBECNÝ (PTAČÍ) Sorbus aucuparia - užití od Wendyse:
Pozor!
Syrový je mírně jedovatý, avšak sušením nebo vařením se toxicita zcela vytrácí.
V gastronomii: Plody jeřábu jsou považovány za pikantní koření vhodné k přípravě sirupů, kompotů, vína, dochucování hovězí či zvěřinové pečeně a omáček.