Domů Zboží Od almabe

Křišťál s limonitem - rarita !!!

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce150 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 10359641
Zobrazení: 323x
Vloženo: 26.2.2019
Počet srdcí: 13x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Cínovaný šperk je vytvořen z křišťálu s limonitem  IA kvality, původem z Madagaskaru. Kámen má  úžasnou inkluzi prolínajícího se limonitu  v čirém křišťálu.  Je to takový barevný mikrosvět uvnitř kamene. Kámen je velký, měří 4*3,5*0,6 cm.

Celkově šperk měří 8,5 cm na výšku a 6 cm na šířku.

Šperk byl  patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem.

Šperk je zavěšen na náhrdelníkové  lankové ocelové obruči platinové barvy, se šroubovacím uzávěrem.  Obruč má průměr 15 cm,  dobře kopíruje dekolt a tudíž neodstává. 

Je možné lanko vyměnit za černou kulatou kůži 43 cm dlouhou, s prodlužujícím řetízkem a zapínáním na karabinku, stačí připsat do objednávky.

Inkluze: Všechny drahokamové odrůdy křemene, a křišťálu obzvláště (i jiných drahých kamenů), disponují ve zvýšené míře výskytem inkluzí uvnitř suroviny - jiných minerálů rozličné morfologie a barev, dutinkami s plynem nebo kapalinou různých tvarů a velikostí, nebo vším dohromady. Tyto inkluze vytvářejí dosti často esteticky vyhlížející kombinace (mají i značný vědecký potenciál - druh a konfigurace inkluzí pomáhají k určení podmínek vzniku drahého kamene a jsou vodítkem pro stanovení přírodního, nebo syntetického původu kamene). Pro svou originální neopakovatelnost jsou v centru zájmu sběratelů drahých kamenů. Efekty, inkluzemi zapříčiněné, nebo obzvláště vydařené se využívají k originálním zakázkovým šperkům.

K zapamatování : je-li v drahém kameni jinak nerušící drobná inkluze přírodního původu, je to k nezaplacení - drahý kámen není syntetický a dáme mu přednost před úplně bezvadným drahým kamenem pochybného původu.

Křištál s limonitem: Křišťál, tedy čirá odrůda křemene je v esoterice považován za nejdůležitější kámen. Limonit je nažloutlý minerál, který se v přírodě nikdy nevyskytuje samostatně, pouze jako součást ostatních minerálů. Spojení těchto druhů v jeden kámen je zajímavé jak pro esotetiky, tak i pro sběratele. Díky přírodnímu původu je každý kámen unikát svým tvarem a zbarvením.

Křišťál zosobňuje aspekt čistoty ve všech rovinách a formách. Symbolizuje světlo na Zemi, jeho očistnou, léčivou energii. Působí jako katalyzátor, který v nás urychluje výměnu energií. Negativní energii odebírá a pozitivní nás nabíjí. Křišťál propojuje naši duši s věčností Universa, čistí a chrání naši auru, odstraňuje blokády bránící průtoku energie, veškeré nečistoty a disharmonie duše, prosvětluje naše pocity, myšlenky a představy. J e symbolem světla Země, průzračnosti duše. Je jako katalyzátor, který přijímá a vysílá energii zároveň, vyrovnává rovnováhu, stává se zrcadlem naší duše, průvodcem k nekonečnu.

Díky limonitu je křišťál zdrojem stability, vyrovnanosti, spokojenosti, funkčního pohybového ústrojí. Odstraňuje slabost a nevyrovnanost. Limonit je pomocníkem při hledání vlastní cesty, dodává potřebnou sílu k překonání obav a k vykročení novým směrem.

Menu
--