Potřebujete rychle upéct sušenky nebo perníčky a nemáte čas je nazdobit? Máme pro Vás řešení ;) Představujeme Vám vykrajovátka složená ze dvou částí, díky kterým budou Vaše mňamky vypadat skvěle už po upečení. Pokud neradi pečete, můžete vykrajovátka využít na vykrajování jiných různých hmot nebo jako milý dárek.
Vykrajovátko je složeno ze dvou částí, z obrysového vykrajovátka, které Vám vykrojí výsledný tvar a z embosovací vykrajovátka, které Vám v těstě udělá příslušný reliéf, tota část není určená k vykrajování. Nabízíme Vám možnost koupit si obě části samostatně nebo jako sadu.
Rozměry výsledné sušenky:
- Výška: 50 mm
- Šířka: 65 mm
Jak se o vykrajovátka starat?
- Stačí je po použití umýt ve vlažné vodě za pomocí houbičky a prostředku na mytí. Nedávejte vykrajovátka do myčky a neumývejte horkou vodou. Kvůli materiálu, ze kterého jsem vykrajovátka vyrobena, nevydrří teploty nad 50°C. Pokud dojte vystavení vyšším teplotém, vykrajovátka změní svůj tvar.
Vykrajovátka jsou vymodelovaná a vytištěná pomocí 3D tiskárny z materiálu PLA, který je vyrobený z kukuřičného škrobu, takže je šetrnější k životnímu prostření.
Vykrajovátka jsou vyrobena s certifikovaného plastu, nicméně samotná prozatím nemají certifikát FCM.
Typy na vykrajování.
- Pro složitější tvary doporučujeme nejprve použít emboser a udělat si reliéf třeba po celém těstě a až následně vykrajovat. Budete mít mnohem lepší výsledky a těsto Vám nebude zůstávat v emboseru.
- Na začátku Vám bude chvilinku trvat, než přijde, jak moc máte na emboser tlačit, abyste měli hezký reliéf a aby těsto nezůstávalo v emboseru. Doporučujeme tlačit nejprve zlehka a postupně přitlačovat, dokud nedosáhnete požadovaného výsledku. Věřte mi, po vykrojení nezdařeného reliéfu je mnohem jednodušší udělat sušenku znovu, než lovit těsto s emboseru :)
- Pokud máte sušenkové těsto s velkým obsahem másla, doporučujeme ho před vykrajováním důkladně podmoučit. Není nic horšího, než když se Vám povede krásně sušenky vykrojit a zdeformujete si ji tím, že Vám nejde sundat z podložky.
- Pro lepší výsledky zkuste těsto před vykrajováním lehce pomoučit a mezi každým vykrajováním vykrajovátko (hlavně emboser) lehce "oťupat" v mouce.
- V případě, že se rozhodne použít těsto, ve které je soda nebo prášek do pečiva, je možné, že reliéf nebude vypadat tak hezky jako před upečením.
- Také se mi osvědčilo dávat zbylé máslové těsto po vykrajování na chvilku do lednice, aby opět ztuhlo a až potom s ním opět pracovat.
Máte zájem o vlastní desin vykrajovátka? Napiště nám zprávu a určitě se domluvíme.
Máte zájem o vykrajovátko v jiné barvě? Jsme schopni ho pro Vás vyrobit v barvách: světle zelená, oranžová, černá, stříbrná, modrá a transparentní. Prosím, počítejte s tím, že nám výroba bude chvilku trvat a změna barvy bude za malý příplatek.
V případět dotazů nebo připomínek nác neváhejte kontaktovat. Budeme rádi za jakoukoliv zpětnou vazbu.
PB