Domů Zboží Od almabe

Hlubiny - extra malachit s chryzokolem (Kongo)

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Prodejce běžně nezasílá toto zboží do zahraničí. V případě zájmu však prodejce můžete kontaktovat pomocí Fler Pošty
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od almabe

Katalogové č.: 5514656
Zobrazení: 41x
Vloženo: 21.9.2014
Počet srdcí: 20x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Cínovaný šperk  s exkluzívním sbírkovým kamenem  z Konga (Afrika, bývalé Zaire)  - krásně zelený malachit  s modrozeleným chryzokolem -  jedinečný  kámen s překrásným zbarvením -  má míry 4,5 x 3,5 x 1,3 cm !!! Cena je vyšší, s ohledem na cenu kamene, jeho velikost  a jeho výjimečnost.  Celý šperk měří   7,5  na výšku  a 4 cm na šířku, měřeno v nejširších místech.   Šperk je patinován, leštěn a ošetřen antioxidantem. Zavěšen je na černé kulaté kůži 3 mm  v délce 45 cm +  prodlužovací řetízek, zapínání je na karabinku.

Malachit je jasně zelený kámen s pruhovanou kresbou jako u achátu i kresbou připomínající květy či bubliny. Zelenou barvu Malachitu způsobuje měď, která se vyskytovala v místě ložiska, ve kterém malachit vznikal. Název malachit pochází ze slova Malache, který v překladu z řečtiny znamená zeleň. Malachit byl dopravován až do Egypta, kde jej ctili jako kámen bohyně Hathor. Tato bohyně byla symbolem ženské krásy a malachit si označení ženský kámen nese po staletí až dodnes. V oblasti esoteriky se inspirující zelená barva používá k podpoře kreativity a schopnosti vlastního vyjádření. Světlé odstíny a zajímavá kresba malachitu značí individualitu, kdežto tmavá zbarvení projevují moudrost a rozum. Barevná pruhovaná i květnatá struktura, která připomíná oka na pavím peří, nám ukazuje různorodost života, který je stejně pestrý jako tento drahý kámen a může mít jak světlá, tak i stinná místa. V tělesné rovině funguje malachit jako ochránce ženy. 

Chryzokol je kamenem klidu, tiší emoce, poskytuje sílu rozvážnosti, pozvedává moudrost, přitahuje lásku a upevňuje vztahy, hojí bolesti srdce a na úrovni srdeční čakry zvyšuje schopnost milovat, má očistný vliv, vyhání veškeré negativní energie.

 


 

Menu
--