Domů Zboží Od Altira

Etiopské opálky

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce155 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Altira

Katalogové č.: 14336944
Zobrazení: 23x
Vloženo: 7.11.2023
Počet srdcí: 10x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

K výrobě jsem použila přírodní a nádherné etiopské opály, cín se stříbrem a chirurgický drát. Šperk je patinován, leštěn a ošetřen proti oxidaci. Náušničky budou zaslány v dárkové krabičce. Velikost bez závěsných kroužků je 2 cm.

 Opál proslul jedinečnými probleskujícími barvami duhy, tzv. hrou barev (opalizací). V přírodě se nachází dvě základní variace opálů: drahé a obyčejné. Právě první skupina se vyznačuje hrou barev, kterou způsobují submikroskopické kuličky naskládané do mřížky – podobně jako pingpongové míčky v krabičce, kdežto druhou tvoří kameny neprůhledné a neopalizující. Jak světlo prochází strukturou drahého opálu, tak se paprsky rozkládají anebo ohýbají. A při ohýbání se světelné vlny tříští do barev duhy, tzv. spektrálních odstínů, výsledkem čehož je opalizace.

O drahém opálu se říká, že v sobě ukrývá barvy všech drahokamů, protože opalizace je úžasná vlastnost tohoto drahokamu, při které opál doslova jiskří celým spektrem barev, to podle toho, jak ho nasvítíme, anebo natočíme vůči světlu. Chudá Etiopie tak nabízí mineralogickému světu jeden z nejúžasnějších drahých opálů, po kterých zatouží nejedno sběratelské srdce.

Menu
--