Domácí příprava a degustace kávy
Jmenuji se Petr. Je mi 39 let a jsem vyučen v oboru gastronomie, studené kuchyně, degustace vín a přípravy kávy. Také jsem provozoval vlastní kavárnu. V roce 2001 jsem absolvoval a vyhrál soutěž studené kuchyně a baristiky. Do kávy jsem se již jako mladý zamiloval a podlehl jejímu kouzlu. O tyto vědomosti a znalosti bych se s vámi rád podělil.
Kurz je určen všem, kdo milují kávu a zajímá je její správná a rozmanitá příprava. V tomto kurzu se naučíme něco o historii kávy, jejím původu a naučíme se alespoň PĚT základních způsobu její přípravy.
Uspořádat tento kurz, jsem se rozhodl z toho důvodu, že se mnoho lidí mylně domnívá, že si espresso, latté, cappuccino a jiné způsoby přípravy kávy mohou dopřát pouze v kavárnách. To je však omyl. Není třeba vyhazovat peníze za drahé přístroje nebo platit za drahou kávu v restauracích, kavárnách a cukrárnách. Všechny tyto rozmanité způsoby si můžete připravit z pohodlí svého domova a potěšit tak sebe, svou rodinu a vaše přátele.
V CENĚ DOMÁCÍHO KURZU:
Jako dárek po absolvování tohoto kurzu získáte můj Certifikát Domácího Baristy.
Mnoho našich krajanů nezná v domácím prostředí jinou přípravu kávy než „tureckou“ nebo rozpustnou. Ukážu vám, že i doma je možné pít opravdu lahodnou kávu. S mým kurzem zjistíte, že káva může mít více zajímavých chutí a vůní a přitom nemusí být vůbec kyselá. Také zjistíte diametrální rozdíly mezi kupovanou již mletou a čerstvě mletou kávou. Těším se na vás!
TERMÍN KURZU:
Termín kurzu si domluvíme individuálně, rád se vám přizpůsobím.