Platba předem | |
Optimální doprava dle prodejce | 90 Kč |
Vyrábím tzv. japonské Almazany - kombinace Srbského (čepel) a Japonského (rukojeť) kuchařského nože. Jsou kaleny na "hamon", což je japonský způsob kalení, který způsobuje estetickou, zřetelnou linku nad ostřím ale zároveň se tím docílí toho že nůž je kompaktnější, houževnatější a nehrozí jeho zlomení čí zničení,protože se tak nůž skládá zaroveň z tvrdé části(ostří) a měké(zbytek čepele).
Tvrdost ocele nožů je 58 až 60 hrc, což je podle Rockwelovy stupnice vysoká tvrdost a způsobuje, že nůž tzv. "drží" ostří a není potřeba ho tak často brousit. Tenkost a ostrost nůž dokonale předurčuje pro většinu kuchyňských prací se zeleninou a masem, kde zajišťuje snadný a hladký řez. Ačkoli tvar nápadně připomíná sekáček je tento typ pro hrubou práci jako sekání kostí, tvrdých surovin a vykošťování naprosto nevhodný, protože může způsobit vylomení ostří.
Protože je nůž vyrobený z kvalitní nástrojové ale i rezavějící oceli je potřeba chránit čepel před rezavěním tak, že po každém mytí ji důkladně otřeme a poté promastíme jakýmkoli jedlým olejem nebo tukem, necháme jej chvíli vstřebat a poté mastnotu znovu otřeme.