Dobrý den, jmenuji se Jiřina a jsem z Litvínova.
S příchodem podzimu se každoročně pouštím do pečení, zdobení a pokoušení toho, co perník vydrží.
Peču jenom na Vánoce a Velikonoce, výjimečně na svatby v průběhu roku.
Recept na tyto medovníky byl před 30 roky otištěn v Dorce. Ke zdobení používám výhradně bílou klasickou polevu z bílku a moučkového cukru, kterou někdy podle potřeby obarvím kvalitním kakaem.
Perníky mohu po upečení propíchnout špejlí a po nazdobení provléknout obyčejným provázkem nebo barevnou stužkou.
Je těžké přijít s něčím novým a tak spíše opouštím složité tvary vykrajovátek a používám jen ty nejjednodušší. Občas úplně stačí jenom vyválený kousek těsta anebo odříznutý okraj placky.
Pokud by se vám některý vzorek zalíbil a potřebovali jste větší množství, napište v předstihu 2 týdnů, vyrobím je a vystavím na Fleru.
Barva stuhy může být podle přání.
Tyto perníky nesplňují potřebné normy pro výrobu potravin a tak je nabízím pouze jako dekorativní zboží.
P.S.
V létě raději nepeču.
V létě pletu. Nahlédněte do mého druhého profilu: stará židle