Letošní zima je lehce od zdi ke zdi, ale leden, únor i březen ještě mohou přinést zimní fujavici.

A na tu je nejlepší svařené víno, zázvorový čaj s citrónem a medem a hebké pletené a háčkované kousky v našem šatníku...

Pár jich stále ještě u mě i po prosincové prodejní smršti najdete a určitě ještě pár během ledna přibude :)

Většina z ručně barveného jemného merina, alpaky a občas i kašmíru.

K receptu na vylepšený zázvorový čaj se prorolujete na konci :)

image

image

image

image

image

image

image

image

image

A jak na zázvorový čaj?

Potřebujeme čerstvý zázvor, hřebíček, vroucí vodu, biocitrón a med.

Zázvor oloupeme (nejlépe se to kupodivu dělá čajovou lžičkou :) nakrájíme na drobno (ale opravdu na drobno) přidáme plátky bio citrńu a 2 - 3 hřebíčky na 1l vroucí vody, kterou vše zalijeme. Necháme louhovat alespoň 5 minut (já nechávám i 1/4 hodinky) a dochutíme ještě medem, případně i citrónovou šťávou.

image

Zázvor má mnoho benefitů, mezi jiným potlačuje záněty a likviduje choroboplodné zárodky. A hřebíček má antiseptické vlastnosti (kromě lahodné chuti). Protoje tato kombinace nejen chutná, ale v období respiračních chorob i velmi účelná...

Dobrou chuť!

 

Vaše monimoni