Prosím všechny citlivé, jemné, útlocitné bytosti s plovoucím žaludkem, aby odvrátily cudně zraky od následujícího blogu plného drsných fotografií. 

Kdož není citlivý, je drsný a má žaludek v pořádku juknout může - za podmínky, že odloží cokoliv co má na stole k jídlu do bezpečné vzdálenosti a skočí si pro kyblík, který položí vedle své židle. 

Milovníci černého humoru, tvrdoni, drsoni a zvrhlíci všeho druhu - vítejte. Mám tu skutečně ohavné, děsivé a halloweenské menu pro neméně děsivé monsteří panenky. Ano, i takové žijí mezi námi.  A i ony si můžou pošmáknout ve svém děsivém stylu. 

Tak, co hodíme jako první chod? Polévku s pořádnými oky. Nebojte, tyhle už nemrkají. 

A po polévce si můžeme pochutnat na několika pořádných chodech...dovolte mi prosím přestavit "Jiříkova hada" - ano, to byl přesně ten, co ho sluha Jiřík i přes výrazný zákaz pana krále okusil a následně rozuměl řeči zvířat. A ještě z něho udělali hrdinu pohádky. Děti, pan král je autorita, na hada mu nešahejte......

Pro příznivce kanibalismu mám grilovanou ručičku, je tu opravdu mnoho malých kostiček k žužlání. K tomu pečená brambora s bylinkovým tvarohem, opékané plátky cuketek a zeleninový salátek. Vše dekorativně rozložené na dřevěném prkénku (děkuji Dřeváci! :))

Kdo by rád  poněkud menší porci ručičky, mám celkem dva kousky na hliníkových pekáčcích, pěkně vypečené na polštářku ze zeleniny. Pro panenky 1:6 je to rovnou porce k jídlu, pro panenky 1:12 se může servírovat uprostřed stolu a každý si nabere podle chuti. Jak to asi hostům servíroval neblaze proslulý prezident Jean-Bedel Bokassa?

A pokud některá monsteří krasavice úporně drží dietu a touží po něčem lehčím, mohu posloužit lehkým zeleninovým salátem s několika jen trošku slizoučkými slimáky. 

 

Na závěr nesmí chybět opravdu sladká tečka. Trojtečka tří kopečků zmrzliny s krvavou polevou a lebkovými sušenkami.  Když se lebčička smočí v krvičce a nabere se ovocná zmrzlinečka s bobečkem šlehačky (to už asi zdrobnělé je), i úchyláčkovi se srdéčko zachvěje blahem. 

 

A tak končí letmý průlet Halloweenskou nabídkou úchylných lahůdek.  A je tu někdo natolik otrlý, že byl měl ještě sílu na poslední obrázek? Když už jsem fotila miniaturky, co bych si nakonec trochu tematicky nepohrála s fragmenty panenek, které nepřežily hrátky mých dětí.... Ale opravdu jenom chvilku. 

 

A teď už můžete odnést kyblíčky zpátky, otřít pot z čela, dát si žvejku a překliknout někam jinam. Za pár hodin už to bude dobrý. Fakt.