V 75. kole soutěže klubu Tvoříme šperky z cínu jsme Vám předváděli, jak si umíme osladit život. Ze všech soutěžních výrobků se Vám nejvíce zalíbila nádherně zpracovaná  KAPKA MEDU od vejrusky.

Máte rádi med?

Já vím. Taková belgická pralinka, český větrník, italská zmrzlina, no to je něco. Ale jsou to přece jenom výtvory člověka, výsledky lidské práce, fantazie a tvořivosti.

Ale MED? 

 Med tu byl, co lidstvo pamatuje. Malé včely vyrábí tu svoji voňavou pochoutku už celá tisíciletí (něco o tom říkal už praotec Čech). No a my se vlastně jen snažíme přírodu napodobovat a okoukat (ochutnat) něco z její dokonalosti.

Takže dobrou chuť a mějte med rádi.

 

Druhé místo si pro sebe zabrala WASO se svojí Skleničkou.

Myslím, že se stěží najde někdo, kdo by neměl rád večery u krbu a sklenky dobrého vína...

Bronz získala Futetka se svojí LupouFrivolitkou...pokud nevíte stejně jako já co to zamená, tak vysvětlení zde:

Pro mne jsou nesladší ty chvilky, kdy mám čas sednout si k práci s Frivolitkovou krajkou. Proto jsem se snažila přenést tu jemnou a něžnou krásu Frivolitkové krajky do cínu, kovu. Dost nelehký úkol, musím říct. Jak se mi to povedlo, posuďte sami.
Frivolitková krajka patří k méně známé technice ručních prací. Je to druh ručně vázané krajky, kdy vznikají vzory, složené z koleček, obloučků, slziček, zkrášlené pikotkami.

A celé hlasování včetně počtů získaných hlasů k prohlédnutí zde:

Anketa se načítá ...

Krásné a klidné prosincové dny...