Máme tady nové kolo pravidelné a již tradiční soutěže cínařek. A tentokrát jsme rozhodně netroškařily a rovnou si za téma zvolily  velkolepý   V e s m í r . Téma navrhla Therapy  jako jedna ze tří výherkyň kola přeposledního.  

Věděli jste, že jiný název pro vesmír, kosmos, je z řečtiny a původně vyjadřoval ozdobu, šperk ale později pak také vše uspořádané, řádné a vesmír? (to nám to hezky sedí, co říkáte?)

Vesmírem bývá souhrnně označována veškerá hmota, energie a časoprostor, který je obsahuje. Zahrnuje hvězdy, planety, galaxie, mezigalaktický prostor a další. V užším smyslu se vesmír také někdy užívá jako označení pro kosmický prostor, tedy část vesmíru mimo Zemi. Podle některých vědeckých teorií je tento „náš“ vesmír součástí systému většího počtu vesmírů zvaného multivesmír nebo mnohovesmír. Tyto jiné vesmíry přitom mohou mít zcela odlišné fyzikální zákony než ten náš. 

To jen krátce na k představení a níže se již můžete podívat, jak nás toto obsáhlé téma inspirovalo a jak se nám povedlo jej ve špercích ztvárnit.  

A jako každý měsíc, můžete nám dát vědět, jak se vám výsledky líbí :-) Za Vaše komentáře a hlasy budeme rády!

Hlasovat můžete v anketě pod blogem a máte k dispozici 3 hlasy.  Posuďte, jak téma a zpracování odpovídá zadání. V popisech u jednotlivých šperků autorek pak můžete najít krátké povídání na jejich individuální pohled a co je inspirovalo.

Hlasování potrvá do 11.4. do 24.00 hodin. Těšíme se a děkujeme!

Po ukončení hlasování budou vyhlášené vítězky v novém vítězném blogu.

 A co čeká na vítěze? Jako vždy:

  • Nehynoucí sláva a obdiv :-)
  • TOP nominace od všech členek klubu 
  • Možnost výběru dalšího tématu soutěže

Pokud se chcete podívat do historie minulých kol, tak je najdete pohromadě v klubovém profilu Jak to vidí cínařky a pokud budete chtít vědět, co se v klubu děje a chystá, zadejte si hlídání novinek a budete mít informace z první ruky :-).

A další kolo bude zajímavá výzva. Budeme tvořit na téma:  Postapokalyptický svět

Jak by asi lidé žili po katastrofě nebo událostech, jež by lidstvo posunuly až na samý začátek civilizace. Jak by vypadal takový svět a bylo by na šperky místo? Z čeho by byly vyrobené?
Téma vybrala Germia.


Za správkyně klubu,

Ana Hata

Anketa se načítá ...