Každý rok touhle dobou si dávám takové podzimní předsevzetí: Letos se na první adventní neděli připravím a adventní svícen vyrobím s předstihem, ať to nehoním jako vždy na poslední chvíli... No, a vždycky to dopadne stejně. V neděli odpoledne kouknu do kalendáře - páni, to už je zase TA neděle? A já ho zase nemám! Ono se teda doma vždycky na jeho výrobu nakonec něco najde. Jehličnany na zahradě jsou taky vcelku použitelné, ale jako naschvál je obvykle počasí, že by psa nevyhnal (alespoň tedy u nás). Nejinak tomu bylo i loni. To jsem si dokonce vzpomněla až večer, kdy už bych ony větvičky lovila potmě s baterkou. A tak jsem se jala prohlížet po celém domě zásoby užitečných věciček, uschovaných pro strýčka Příhodu - no prostě, třeba by se mohly někdy hodit. A objevila jsem velké krystaly himalájské soli, zakoupené za výše uvedeným účelem :-), tedy pro toho strýčka... Mimochodem, stejné jsou k nalezení i tady na Fleru. No a právě teď přišla jejich chvíle. Jako první vznikla varianta s drátěnou mísou, do které jsem krystaly nakupila a zahrabala do nich adventní svíčky skořicové barvy vlastní výroby. Ty už teda připravené byly (alespoň něco :-) ), dozdobila jsem to vše skořicí a badyánem (možná by se hodil ještě nějaký sušený pomeranč, ale vzhledem k časové tísni ... ). A první varianta byla na světě.

Adventní svícen č.1

Jenže pak jsem objevila ve svých zásobách ten úžasný, zapomenutý dřevěný tácek a vyzkoušela ještě druhou variantu:

Adventní svícen 2

Tato nakonec vyhrála - možná i proto, že už jsem byla líná přeskládávat to zpět do drátěné mísy. Nicméně, po vánocích v ní kameny přece jen skončily a místo čtyř adventních svíček mám do nich zapíchnutou jednu velkou svíci.

Tímto také (kromě poskytnutí této malé inspirace) zvu k prohlídce svíček v mém obchůdku, kde kromě nich, jak už sám název napovídá, najdete také různé výrobky z ručně malovaného hedvábí.

A ještě na závěr pár svíček "v akci" ;-)