Květen předal vládu červnu a v klubu Vinutek už máme jasno v tom, která témata budeme ztvárňovat následujících 12 měsíců. Už teď je zřejmé, že bychom neměli zůstávat lhostejní k motýlům, před bouřkou bychom neměli zalézat pod peřinu a návštěva botanické zahrady se bude hodit každému z nás. Nikdy přece nevíme, kde potkáme tu správnou inspiraci pro svá tvoření, ne?


Díky hlasům vás všech se nám témata na Třesky seřadila dle jejich atraktivity. Pořadí však také ukázalo, že některá témata obsažená v první dvanáctce jsou si obsahově podobná. Tato skutečnost nás donutila zamyslet se na pravidly soutěžních Třesků a upravit je dle nové situace.

 Pravidla soutěžních Třesků.

 

  1. Každé téma je vyhlašováno na dobu jednoho kalendářního měsíce, přičemž nejzazší termín pro zaslání odkazu na soutěžní příspěvek autorovi blogu je poledne posledního dne v měsíci. 
  2. Díla ztvárňující jednotlivá témata budou veřejnosti představena formou soutěžního blogu, pod kterým budou moci fanoušci vinutek hlasovat po dobu 5 dnů od jeho zveřejnění.
  3. Každý může ohodnotit celkem 3 díla. Body budou uděleny následovně:
    3 za první místo, 2 za místo druhé a 1 bod za místo třetí.  Pokud budou vybraná díla uvedena bez rozlišení pořadí, dostanou každé po 2 bodech. To platí i v případě hlasování jen pro jedno či dvě dílka.
  4. Hlasování se mohou zúčastnit i členové klubu Vinutek, ovšem za podmínky, že nebudou hlasovat sami pro svá díla. Taktéž se za samozřejmé pokládá, že vinutkáři nebudou pro sebe hlasovat ani ze svých alternativních profilů. Pokud k takové situaci dojde, bude celé jejich hlasování vyřazeno.
  5. Vítěz hlasování bude představen v samostatném blogu. Jeho právem bude vybrat z 20 odhlasovaných témat jedno na další měsíc. Vítěz může své právo volby přenést na jiného člena klubu Vinutek nebo kohokoliv ze strany veřejnosti. Pokud by vítěz vzešlý z hlasování nevybral jakéhokoliv důvodu další soutěžní téma do 5 dnů od zveřejnění výsledků soutěže, je správce klubu Vinutek zplnomocněn učinit tak za něj.  


Pozn.: Vzhledem k duplicitě témat zešlých z hlasování budeme při jejich výběru vycházet ne ze dvanácti, ale dvaceti prvních tak, aby bylo možné se podobným tématům vyhnout.    

A jak tedy vlastně hlasování dopadlo? Pojďte se s námi podívat na výsledky:

Nyní už tedy můžeme oznámit, že po dohodě v klubu je tématem vyhlášeným na červen Letní bouřka. V červenci budeme tvořit na téma Cizokrajná botanická zahrada. A vybrat srpnové téma již bude v kompetenci výherce z června.

Všem, kteří nám pomohli s výběrem témat, děkujeme! Budeme se na vás těšit u našeho prvního soutěžního Třesku.

 Za klub Vinutek

 Sin

 PS: Zde se můžete pokochat výsledky posledního nesoutěžního Třesku tohoto roku na téma Vesmír.