Svatební kytice

Svatební páry se často obrací na místní floristy, aby zakomponovaly do kytic květiny z lokálních zdrojů. Oblíbenou květinou se stala jiřina (dahlia). Trendy jsou i kytice z vlastní květinové zahrady nebo také sušené kytice či kytice z lučního kvítí.


Svatební šaty

V roce 2020 budou trendy svatební šaty s vlnitým výstřihem, kápí či overaly s nádechem 70. let. Nosí se také svatební obleky namísto šatů. Oblíbené jsou svatební šaty s tzv. halter neckline, tedy šaty za krk bez zádové části (po vzoru šatů Meghan Markle na její svatební hostině). Dále se nosí složitá krajka či krajka ve stylu tattoo lace, která vytváří dojem jako by byla na kůži. Nosí se barvy ivory i aplikace z peříček.


Svatební dorty

Ve svatebních dortech stále dominují dorty s květinovým aranžmá (kaskáda), tzv. naked dorty (odhalené dorty), dorty se zlatem či stříbrem. Dále dorty vysoké s mnoha patry i dorty pouze s jedním patrem a velkou květinou. Pro odvážné je tu i trend black dortů či tzv. donut (koblihových) dortů.


Svatební dekor

In je udržitelnost v podobě svateb bez plastů a používání recyklovaných materiálů. Převládají svatby v zeleném duchu s použitím eucalyptu, bodláků i pampové trávy. Oblíbený je boho styl s macramé závěsy, průplety a doplňky (třeba náušnice). Častými doplňky jsou světelné závěsy a dřevo ve všech podobách.


Zdroje fotografií: Pinterest