Jestli se nejste kamarádi s jehlou a nití, a nebo prostě potřebujete rychlou roušku a nechcete si jen vázat šátek přes ústa, zkuste tuhle variantu z klasických kapesníků.

Původně jsem našla na internetu video s návodem na podobnou roušku - slečna je jiným způsobem skládala z nějakých jemnějších šátečků.

Hledala jsem, co bych příhodného našla doma. Nešiju, nemám zásoby látek, a chtěla jsem vymyslet něco, co je téměř "instantně" k použití a materiál na výrobu má každý doma.

Volba padla na klasické kapesníky, které snesou vyvářku bez problémů. Gumičky vytáhněte třeba ze starých tepláků :) a nebo si nastříhejte staré tričko - vznikne vám pružná dutinka.
Díky tomu, že rouška není šitá, můžete s sebou nosit vyvařené a vyžehlené kapesníky a měnit je během dne. Rouška ztrácí účinnost, jakmile zvlhne.

Samozřejmě, není to stoprocentní a všichni asi víme, že rouška nechrání svého nositele. To byste museli mít respirátor a ty bohužel k sehnání nejsou. Důležité ale je, že CHRÁNÍTE SVÉ OKOLÍ. A když se budeme chránit všichni, omezíme poletování virů...

Tahle skládaná rouška je vhodná pro domácí použití, když si třeba potřebujete odskočit na nákup...

A abych nelhala, úplně bez šití není, já jsem si sešila gumičky :). Vy ale šít nemusíte, stačí udělat uzlík.

Šířku roušky si sami regulujete založením boků okolo gumičky.