Z jakého materiálu ušní svíce a tělové svíce vyrábíme?

Všechny tělové svíce i ušní svíce, které v našem Ananda e-shopu koupíte jsou vysoké kvality. Jsou vyráběné s láskou k léčení ručně z přírodních materiálů, které kupujeme u českých dodavatelů. Výjimkou je kurkuma, která u nás neroste.


Přírodní materiály pro výrobu tělových a ušních svící

100% čištěný včelí vosk, kurkuma, plátno ze 100% bavlny, esenciální oleje


Proč tělové a ušní svíce vyrábíme z čistého včelího vosku bez přísad?


Včelí vosk je dílem voskotvorných žláz dělnic. Vzniká metabolickou přestavbou medu a pylu v jejich těle.

Z malých šupinek dokážou včely vytvořit celý plást, který využívají pro skladování medu a pylu nebo k výchově včelího plodu. Vosk obsahuje více než 280 složek a má široké uplatnění v kosmetice, kuchyni i potravinářské výrobě.

Může se použít například k impregnaci dřeva, leštění obuvi i pro výrobu speciálních nátěrových hmot. Před pečením můžeme špalíčkem vosku vymazat plech, používá se pro leštění lentilek, léků, také dobře izoluje teplo, elektřinu a odpuzuje vodu.

Máte-li možnost dostat se k medobraní, vyzkoušejte žvýkat sladká víčka s medem. Když z medové žvýkačky dostanete všechnu sladkost, zbylý vosk vyplivněte.

Včelí vosk obsahuje vitamín A. Má antioxidační a antiseptické účinky. U včelího vosku nejsou známy vedlejší nebo nepříznivé účinky na zdraví. Jen u alergiků nebo citlivých osob může vyvolat alergickou reakci a proto by se používání tělových i ušních svící z včelího vosku měli alergici vyvarovat.

100% včelí vosk používáme pro výrobu tělových a ušních svící z toho důvodu, že se při aplikaci tělové a ušní svíce do organismu dostanou skrze teplem rozšířené póry kůže výtažky z vosku, který má antibakteriální účinky, má schopnost na sebe vázat těžké kovy a prodlužuje dobu hoření. Jeho spalováním nevznikají toxické zplodiny, jako tomu je u chemicky vyráběných vosků. Tělové svíce hoří stabilně a neprskají .


Z jakého důvodu se ušní a tělové svíce barví kurkumou?  

Kurkuma neboli indický šafrán je výborné koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého.

Původ kurkumy je v Jižní Asii a jejím největším producentem je Indie. Kurkuma je hojně používána v ájurvédě pro kterou je typické, že bylinám dává spoustu jmen, která upozorňují na jejich vlastnosti včetně vzhledu, mytologie a jejích léčivých schopností. Jeden z překladů kurkumy zní Zlatá bohyně, Radostná, Ta, která vítězí, Božský dar, Bohyně transformace a nádhery, Vyvolená, aj..

Kurkuma obsahuje takzvané kurkuminoidy, z nichž nejznámější a nejlépe prozkoumaný je kurkumin, který má nejméně 150 prokázaných léčivých účinků, včetně výrazného protirakovinného působení. Kurkuma má široké možnosti využití. Zlepšuje odolnost a regeneraci organismu, podporuje imunitu a má vliv i na psychiku, správné tvoření tkání a celkovou regeneraci. Kurkuma stimuluje trávení a zlepšuje vstřebávání živin.

Kurkuma se dá použít jako první pomoc na nejrůznější akutní i chronická poranění. Má mírně svíravý účinek a při zevním použití přímo na ránu je účinná na řezná poranění, pohmožděniny a modřiny. Také zlepšuje hojení, čistí poškozenou tkáň a přitom podporuje růst nových a zdravých buněk. Stačí práškem poprášit zranění.

Kurkuma je také vhodná po operacích pro podporu hojení a prevenci tvoření jizev. Je to také výborná léčivka při mnoha ženských obtížích a dobře působí na srdce a játra, která čistí a mírně zvyšuje tok žluče. Přináší úlevu při emočním napětí a depresi a očišťuje od toxinů uložených hluboko v těle.

Kurkuma je do 100% včelího vosku při výrobě tělových a ušních svící přidávána nejen pro to, aby byli krásně žluté. Kurkuma má protizánětlivé a analgetické vlastnosti. Zmírňuje bolesti, má antibakteriální a protiplísňové účinky (konzervuje potraviny).


Jaké kvality je plátno, ze kterého tělové a ušní svíce vyrábíme?

Plátno, ze kterého tělové a ušní svíce vyrábíme je 1 jakosti. Je pevné a má gramáž 150g/m2

Z ušní ani tělové svíce při jejím hoření nic neodpadává a ohořelá část je pevná.

Doporučujeme však, několikrát během aplikace ohořelou část odebrat pinzetou, aby se nenarušil komínový efekt.