Babí léto střídá klasická podzim, počasí je jednou chladnější, potom o něco teplejší. Letní věci jsou již odložené, ale když slunce hřeje trochu víc, znovu je třeba je vybalit. Přece jen bych s tím odkládáním trochu počkala. Všimla jsem si, že když je venku sychravé počasí, máme tendenci oblékat si pochmurnější barvy. Mám jeden křiklavě oranžový zimní světě a věřte mi, už jen když ho vidím, hned mi je horko. Napadlo mě tedy dát dohromady podzimní outfity, do kterých zakomponuju dlouhou barevnou květovanou letní sukni s volánem. Se stylingem mi trochu pomohla Dorota Noon, která zároveň na následujících obrázcích sehrává roli modelky a v článku se dozvíte, proč má v rukou místo kabelky knihy.

Outfit 1: Barevná květovaná sukně, šedý pletený svetr od Malbeta fashion (mladá česká značka), obuv - šedé Martensky a hořčicově žlutá čepice.

Barevná květovaná boho sukně na podzim nebo jaro
Boho street style Praha

Velmi příjemný a uvolněný outfit s nádechem Boho stylu. Ideální pro ty, které upřednostňují pohodu před elegantní strojenosti.

Outfit 2: Dlouhá květovaná sukně, černý rolák, béžový kabát a klobouk, černé Oxford polobotky.

Elegantní styl s barevnou dlouhou sukní s volánem od módní návrhárky z Prahy
Dlouhá letká barevná květovaná boho sukně
 
 Dorota je jako chameleón: ze svižné pohodářky se z ní za pár minut stala smyslná elegantní dáma. Tento styl jí sluší stejně skvěle, jako ten předchozí. Samozřejmě ke každému outfitu doporučuji obléci hrubé silonky nebo punčochy. Pokud si takovou letní sukni chcete obléknout do ještě více chladného počasí, stačí když si pod ni dáte třeba úzkou vlněnou sukni nebo vlněné šaty, pokud to střih dovoluje. Kromě toho můžete použít i hrubé legíny, které zastrčíte do bot, případně i hřejivé návleky na kotníky a lýtka. Nebojte se experimentovat. Doufám, že jsem vás inspirovala, vždyť uznejte, změna ročního období neznamená, že se svých oblíbených letních věcí musíte vzdát a že okamžitě musíte běhat do obchodů po podzimní úlovky. Využívání výhod vrstvení je nejen ekologické, ale i stylové a zajímavé.
 
Outfit 3: Květovaná sukně s volánem, černý rolák, černé punčochy i polobotky a tmavě šedý baret.

Francouzský outfit s baretkou, rolákem a dlouhou sukní od mladé slow fashion značky
Lokální módní návrhářka Praha

Ani duši umělce v sobě Dorota Noon nepopře. A proč drží v ruce knihy? Je totiž profesionální knihomol, bookyoutuber(ka) a influencer(ka). Před několika lety založila vlastní youtube kanál, kde můžete najít kromě množství doporučení na knihy, které přečetla, i rozhovory se spisovateli, milovníky knih a dalšími hosty (kterých možná ještě neznáte), dále tam najdete i pár vlogů z výletů a, pozor, dokonce i pár slov o módě a kosmetice. Vždyť ani život knihomola nemusí být jen o knihách. Chcete-li se tedy seznámit s jejím lajfstajlom a pokud taky hledáte zajímavosti ze světa knih, podívejte se na její videa. :) Preferujete Instagram? Klikněte ZDE.

Street style outfit Praha. Květovaná sukně, šedý pletený svetr, Martensky a hořčicový kulich.
 
S Dorotou jsme nafotili i podzimní verzi multifunkční šatů, kterou jsem vám nedávno vzpomínala. Ale o tom už příště. :) Barevnou květovanou sukni najdete v mém obchodě zde, na Fleru. V nabídce je poslední velikost.
 
Který look vás oslovil nejvíce? Mně osobně se líbí všechny, ale z větší části sympatizuji s tím nejpohodovějším. Dejte mi vědět, budu se těšit.
 
Mária Reváková / majoranka