Odjakživa mám ráda tajemno, vše co je záhadné, tajemné, „pohádkové“  a lapače snů mezi to patří. Jsou jaksi „nadpozemské“, to jemné povlávání peříček v ranním vánku, když se probudíte a zvednete oči k lapači mě vždy přeneslo do tajemného světa, který jsem milovala  a vlastně miluji dodnes. To mě přivedlo i k tomu, abych takové lapače začala  sama vyrábět, mohu do nich vplést svoji fantazii a představivost.

Lapače nejsou jen krásná dekorace, mají společné i to, že blokují přístupu negativní energie a zbavují, kromě zlých snů i zlých myšlenek. Lapač propouští dobré sny a špatné odhání. Měl by být zavěšený v místnosti, kde spíme, nebo tam kde potřebujeme zajistit klid a pohodu. V mnoha případech je lapač využíván jako ochranný amulet, který chrání před negativní energií či zlobou z okolí a může se nosit při sobě pro štěstí, nebo zavěsit do auta.

Každá část lapače má svůj význam. Skládá se z kruhu, síťky, korálků, stužek a peříček.  Lapač plní funkci „filtru“, kdy pozitivní energie a dobré sny projdou ochranou kruhu a zlé sny a špatná energie propadnou oky lapače a první ranní „paprsky“ je zničí.   Dobré sny vklouznou po peříčkách zpět do duše člověka. Ať si vyberete jakoukoliv barvu a provedení, lapač snů bude, tam kam jej zavěsíte, vždy působit tajemně a něžně zároveň.  V první řadě se vám musí líbit.

Kdo jej chce využít jako ochranný symbol a přivábení pozitivní energie, měl by si ho zavěsit nad postel, nebo na stěnu. Chcete-li rozptýlit škodlivé energetické proudy v místnosti, zavěste jej od stropu ve středu místnosti. Má-li zabránit úniku energie a přivolání pozitivní energie, zavěste jej do okna.

Nejdříve jsem začala vyrábět klasické lapače snů s peříčky, síťkou, stužkami a korálky:

 

 

Potom mi napadlo udělat mini lapač, který je lehce přenosný, nebo jde pověsit třeba do auta, kde mnoho lidí tráví spousty času:

  

Od toho nebylo daleko lapačům světla, které jsou krásné když se pověsí do okna:

  

A protože auto má také okna, začala jsem dělat i mini lapače světla:

image   

image

Každá barva má také svůj význam, ale záleží hlavně na tom, který se vám líbí.

BÍLÁ barva - klid a odpočinek, je symbolem čistoty, jasnosti a nevinnosti, ale také perfekcionismu a touhy po dokonalosti. Napomáhá přemýšlení, stabilizuje, posiluje a očišťuje. Umocňuje působení barvy, s níž je používána.

ČERNÁ barva - nám pomáhá neuzavírat se do sebe a neztratit se v neklidném světě. Symbolizuje pevnost, stálost, nekonečno.

ČERVENÁ barva - je teplou stimulující barvou. Oživuje nás a dodává nám odvahu. Symbolizuje krev, pohyb, vitalitu, energii a životní sílu. Dodává velké množství energie, aktivuje, zahřívá, probouzí životní energii.

FIALOVÁ barva - je symbolem duchovna i srdečnosti. Působí uklidňujícím dojmem a vyvolává spánek. Přináší inspiraci, pokoru a napomáhá meditacím. Přináší sny o okultních či magických záležitostech.

HNĚDÁ barva - symbolizuje trpělivost a spolehlivost. Je to barva země a pokory, přírody a zdraví. Dodává klidnou, stálou energii. Je barvou zdravého rozumu.

MODRÁ barva je klid, symbolizuje moře, nebe, ale i povinnosti. Vyjadřuje pocit svobody, napomáhá k inspiraci pocházející z našeho nitra. Představuje opatrnost, rozvážnost a nečinnost. Vyjasňuje a rozšiřuje duši.

ORANŽOVÁ barva - je symbolem optimismu, mládí a radosti ze života. Vzbuzuje v nás zvědavost a touhu po dobrodružství. Dodává životní radost a sílu, pohlcuje negativní energie. Pomáhá léčit fobie všech druhů, překonávat depresi a těžké životní okamžiky. Je to barva moudrosti. Značí úspěch a kariéru.

RŮŽOVÁ barva - symbol něhy, jemnosti a romantické lásky, zároveň však také nezralosti a naivity. Značí lásku, přátelství. Je označována jako barva srdce. Prozrazuje sentimentalitu a jemnost. Uvolňuje napětí.

TYRKYSOVÁ barva - spojuje blahodárné účinky modré a zelené a tím nás očišťuje a zároveň posiluje. Má uklidňující účinky na tělo i duši. Symbolizuje svobodnou duši. Podporuje sebevědomí, fantazii a spontánnost.

ZELENÁ barva - je barvou přírody a zdraví, rovnováhy, klidu a naděje. Působí uklidňujícím dojmem. Představuje kreativitu, citlivost a ochotu pomáhat jiným. Léčí nás a dává nám pocit vyrovnanosti a míru, uklidňuje a harmonizuje nervovou soustavu. Povzbuzuje přátelství, lásku a sounáležitost k okolí.

ŽLUTÁ barva – je radost, optimismus a štěstí, je nejjasnější teplou barvou s povzbuzujícím a rozveselujícím účinkem. Je symbolem moudrosti a vysoké inteligence. Podporuje myšlení, povzbuzuje nervy a oživuje paměť. Ztělesňuje pocit svobodného, nezatíženého vývoje.

 Většina lapačů již má své majitele, ale stále vyrábím nové a nové, takže si určitě ten svůj vyberete.