Jelikož se mi občas stává, že se zákaznice před nákupem náušnic ptají na různé informace ohledně náušnicových háčků, případně na možnost jejich výměny, a já uznávám, že toto zřejmě nemám přímo pod zbožím dokonale popsáno, rozhodla jsem se pro upřesnění v tomto blogu.

Všechny náušnicové háčky vyrábím sama z nerezového polotvrdého drátu 0,8 mm. Tento drát má atest zdravotní nezávadnosti, nemění barvu a nereaguje s kůží. Je dostatečně pružný a pevný, takže zhotovené háčky drží tvar a nedeformují se.

Standardně zhotovuji klasické afroháčky (viz první a druhá fotografie), poloha očka je dle potřeby náušnic (to je vždy vidět u fota konkrétního výrobku) a konec háčku je zabroušený do kulata.

K afroháčku přidávám ke každým náušnicím v nákupu automaticky plastové zarážky (viz fotografie), ale vzhledem k tomu, že nechávám háčky dost dlouhé, dají se nosit i bez zarážek. Já osobně ke svým náušnicím zarážky nenosím, jen vždy mírně přimáčknu spodek háčku v uchu - vzhledem k pružnosti tohoto drátu se háček tímto nijak ošklivě nezdeformuje a ani po delším praktikování neulomí, jak by se tomu mohlo stát u bižuterních nebo stříbrných naušnic.

 

Pokud vám ale tyto háčky nevyhovují, na přání ráda vyměním za tento typ zavíracích háčků:

Tyto háčky pak budou vyrobeny ze stejného materiálu jako afroháčky.