Asi bude každý souhlasit, že za loňským rokem je třeba udělat tlustou čáru a více se k němu nevracet. Já však musím jako vždy konstatovat, že vše zlé, je pro něco i dobré. 

       Kdo nemá na růžích ustláno a potýká s problémi celý život, tak ho už nic nepřekvapí. Proto z mého pohledu lze říci, že se zas tak nic moc zvláštního nestalo. Práce celý rok bylo až nad hlavu, z pošty jsem se vracela s tím, že usednu do večera k šití a pokusím se pokrýt poptávku po látkových rouškách. Navíc se nám povedlo splnit si sen v podobě pece, kterou nám vystavěl spolu s kamarádem jeden šikovný řemeslník, který je příkladným otcem 5 dětí  a  člověk s velice lidským přístupem. 

    Na obrázku může být: table a indoor

 

        Právě tento přístup hodně lidem chybí a možná i proto někteří celou situaci kolem pandemie koronaviru špatně snáší. Je to však dobrá zkouška pro upevnění mezilidských vztahů a nastavení hodnot, které by neměli začínat  slovy já potřebuji, ale my chceme. Stejně jako materiální stránka věci by měla být až na posledním místě.

       Zkusme začít Nový rok s tím, že někomu pomůžeme, byť jen vlídným slovem nebo dobrým skutkem. Osobně se celý život snažím víc dávat než dostávat. Prakticky tomu odpovídají i ceny našich výrobků zde na fleru a poslední roky pořádáme charitativní trhy, abychom přispěli na pomoc pošťákům v nouzi. Pár kousků, které z této aktivity zbyly je nyní možné zakoupit s 20 % slevou.

       Na závěr bych chtěla všem popřát především pevné zdraví, lásku, porozumnění, trpělivost a co nejvíce spokojených zákazníků, kteří jsou největší odměnou za naši snahu vrátit se k řemeslům, které nám připomínají časy dávno minulé.