Tak už asi stárnu, pomyslela jsem si v duchu, když mi do e-mailu přistála zpráva se zvláštním znakem na konci. Graficky to vypadalo asi nějak takhle: "Milá Petro, posílám ti v příloze to, co jsem ti slíbila <3."

No to mě podrž! Jaké méně než tři? Jako že těch příloh mi někdo posílá přesně o 3 méně? Není to málo?

Tušila jsem, že v tom bude nějaký háček. Že <3 v sobě skrývá význam stejně jako třeba LOL za větou. Jenže tam už jsem dávno věděla, že je to smajlík neboli doslovně Lot of Laugh.

Nebýt těch několika šedivých vlasů na mých skráních a přibývajících vrásek v obličeji, bylo by pro mě "méně než 3" prvním viditelným důkazem toho, že nestačím držet krok s ultra minimalistickou mluvou mladé generace.

A tak má ženská zvědavost odstrčila zbytek mé mužské hrdosti a rozhodla se napsat přes What's App své 23-leté kamarádce: "Prosím tě, co to znamená, když mi někdo na konci věty napíše méně než 3?"

Ve skrytu duše jsem doufala, že to pro mě nebude tak jednoznačný propadák, že se adresátka té zprávy také pěkně zapotí, než na to přijde.

Jenže neuplynula ani minuta a tajemství bylo odhaleno: "No nic, srdíčko prostě :D."

Nastala trapná chvilka. Já, nevyléčitelná romantička, a nepoznám v <3 jasné srdíčko? Jak by řekl klasik: "C'est une catastrophe!"

A tak abych získala alespoň kousek důstojnosti, jala jsem se přebít minimalistické <3 romantickým e-přáním ke dni matek.

No řekněte, chtěli byste dostat nebo odeslat krátké méně než 3, anebo naopak něco tak staromódního jako vidíte na obrázku dole?:-) ... Já si to myslela ...

Ať se líbí!

Klikněte na obrázek pravým tlačítkem myši, nebo na obrázku podržte prst a stáhněte si ho do Vašeho zařízení (počítače či mobilu).

No a pak už můžete obrázek odeslat prostřednictvím sms, e-mailu, What's App či Messengeru Vašim blízkým.

Z inspirační dílny Vás opět srdečně zdraví

Art et Déco aneb Petra Farkašová 
návrhářka nevšedních dárků a dárkových krabiček 
a Vaše zázemí v péči o vztah