Připravila jsem malinkatý návod jak použít magnetické zapínání třeba u kabelky,taštičky apod.

Nejdříve pár rad a postřehů z vlastní zkušenosti.

1) Díly kde bude umístěn magnet je NUTNÉ vyztužit,buď nažehlovacím vlizelínem,nebo ronopastem,sakonem apod.Látka se musí každopádně  zpevnit,jelikož se do ní budou dělat dírky,i když malinkaté,ale zpevněním se zabrání třepení v místě,kde máme magnet.

2)Tady platí známé přísloví DVAKRÁT MĚŘ, JEDNOU ŘEŠ!! a to minimálně dvojnásob.Špatným umístěním magnetku si můžete celý výrobek pokazit a tak několika hodinová práce může letět do koše...

Budeme vkládat společně magnet do kabelky...

Pro lepší představu jsem vše nafotila,ale trklo mě to, až když jsem měla můj magnetek již vložený v tašce.Takže pro vás jsem postup nafotila na kousku látky.Postup je ovšem zcela stejný,jako když vkládáte magnetek do kabelky...

Tak a jdem na to:

Připravíme si:

Vrchní a spodní díl magnetu,podložky kovové - jsou součástí magnetu a dva kousky cca 2,5 x2,5 cm ronopastu,nebo jiné silnější výztuže,ostré špičaté nůžky.

co potřebujeme

Vyznačíme si umístění magnetu na obou protilehlých dílech vnitřních částí kabelky.Středy,aby pěkně souhlasily a pasovaly na sebe.Podle nožiček na magnetu vyznačíme průřezy.

naznačení průřezů

Ostrými nůžkami prostřihneme opatrně látku včetně výztuže.POZOR ať si neprostřihnete i vrchní pohledovou látku kabelky.

prostřižení

Vezmeme jeden díl magnetu + podložku + podkladovou výztuž.Prostrčíme nožičky magnetu tak,aby projely látkou a vykoukly na rubové straně.Na nožičky nasadíme malý čtereček výztuže,do které jsme také prořízl dírky pro nožičky magnetu a nasadíme podložku.

imageimage

Pevně stiskneme všechen materiál k sobě a nožičky roztáhneme do strany.Dbejte na to,aby nožičky byly roztažené opravdu důkladně,jinak by mohlo dojít časem k prodření vrchní pohledové látky kabely a to by byla veliká škoda.

roztažení nožiček magnetu

Druhý díl nasadíme zcela stejným způsobem a magnety můžeme zapnout.

imageimage

Je to jednoduché a není čeho se bát....Chce to jen trochu cviku a půjde to samo....

Nyní máte možnost zakoupit magnetky v mém obchůdku za VÝHODNOU CENU -  https://www.fler.cz/zbozi?ucat=295577

Přeji všem tvořilkám krásné tvoření a spoustu nápadů.....

 

Marcela