Jednoho dne jsem v televizi viděla, jak se vaří s kvašenou zeleninou. Ze začátku jsem si řekla: "zas nějaká ZDRAVÁ VÝŽIVA" . A to já nemám ráda, protože když slyším BIO, tak se opupínkuju. A to hlavně z toho důvodu, že jsem dělala praxi na jedné nejmenované kozí biofarmě. Při nahlášené kontrole se rychle uklidila siláž a granule na dojivost a vše bylo O.K. Opět BIO. Nehledě na to, že když vidím tu mrkev a jinou zeleninu, tak zírám, jak je bez "chemie" tak velká a  pěkná.... Ovšem  z testů na dusičnany a dusitany mi jen mojí teorii potvrdily. Doma pěstovaná zelenina byla srovnatelná s kupovanou v běžných obchodech, někdy byla i lepší kupovaná. Ale to jsem trochu odbočila.

Takže po shlédnutí pořadu jsem prozkoumala flér a našla kvašáčky. Jsem jen ženská a to zvědavá.Tak jsem si jeden objednala od Vevinky a jsem nadšená:) Začala jsem jednodruhovou zeleninou - zelím. Tím snad nic nezkazím. A povedlo se, chuť jiná než u kupovaného, a hlavně vždy čerstvé a po ruce. Postupně jsem dávala skoro vše, co se jmenuje zelenina a máme to rádi (kapustu fakt nee). Tudíž mám doma čerstvou kvašenou zeleninu, kterou si dávám místo klasické okurky nebo jiné zeleniny. Je příjemně kyselá a zdravá. Zatím jsem nenašla nic, co by říkalo opak. A ještě musím zaťukat, od té doby nejsem nachlazená nebo nějak nemocná. Tak to funguje:)

Na závěr, kdo chce, může se podívat do klubu, kde probíráme kvašení i s recepty.

Zde se můžete kouknout, jak to dělám na živo. Připravím si zeleninu, nakrouhám, osolím, namačkám, zatížím a nechám 5 dní stát. Dobrou chuť....

image image image image

image image image image