Recyklace a ještě lépe nové (a často i lepší) využití nepotřebných věcí, to je mé životní poslání. Proto se jistě nebudete divit, že Váš nákup bude originálně zabalen do použitých krabic či obálek. Ale zpět k tématu.

Chci vám vyprávět drobný příběh z mého tvořivého života. Je to lépe řečeno život náš, momentálně ve třech. Tvoříme dva - já a Slunko, můj životní partner a miláček. A svými znuděnými pohledy, které říkají „Kdy už půjdeme na procházku“ to doprovází Olda, náš kříženec kříženců a nejhodnější stánkařský pes. Kdo jste se na nás byly podívat na živo, jistě jste se seznámili. A kdo jste se ještě neseznámili, doporučuji sledovat tuto záložku mého profilu: https://www.fler.cz/drevena-krysa#kde-se-muzeme-potkat a potom vyrazit.

Jak to tedy bylo. Těsně před odjezdem na naší zatím nejdelší prodejní akci (nepočítám li vánoční trh) na folkových prázdninách v Telči, Slunko dotvořil krásné a veliké kůrové hodiny, které měli uprostřed díru po odbočující větvi. Jak jsem je uviděla, pronesla jsem: „Jestli se v Telči neprodají, seženu do nich kulatý bimetalový teploměr a dáme ho do té díry. To bude super.“

Odjeli jsme do Telče, asi nejkrásnějšího města co znám, a obydleli jsme se svým novým stánkem hráz rybníka. Mimochodem pro nás zatím prodejní místo s nejúžasnějším výhledem. (Sama jsem nefotila, ale moc pěkně to uvidíte třeba zde: http://www.kamsevydat.cz/praha-viden-na-kole-5-telc-slavonice/ Ale na živo je to holt jiná káva).

Když Slunko přišel z obchůzky města, dostal mě do stavu toužebného očekávání zprávou, že v uličce u náměstí je nové vetešnictví. Básnil mi o spoustě pokladů, které tam viděl a některé hned pořídil. Už jsem se těšila, až přijde řada na mě. A stálo to za to. Pořídila jsem tam spoustu užitečných drobností a mezi nimi, světe div se, kovový bimetalový teploměr. Jak jsem ho přiložila k hodinám, bylo jasno. Pasoval, jako by ho vyrobili jen pro nás. Jelikož jsem dřív podobný sháněla, vím jak je to v dnešní době plastové složité. Měla jsem tedy obrovskou radost, že jsem si ušetřila spoustu času a prošoupaných podrážek. A hlavně se mi potvrdilo, že svět opravdu funguje tak, jak má. Stačí věřit z celého srdce. Dnes to už dokládá i kvantová fyzika. Koho by to zajímalo blíže, doporučuji přečíst úžasnou knihu Zákon rezonance od Pierre Franckha.

No a to je vše, přátelé..........