69. kolo klubu „Tvoříme šperky z cínu“ je u konce a má své vítězky. V tomto kole jsme tvořily ŠPERK PRO MUŽE

Téma navrhla matamity, jako jedna z výherkýň kola předminulého. 

A tyto šperky se vám líbily nejvíce:

Moc výherkyním gratuluji Tulipán Tulipán 

A co vítězky inspirovalo a stálo za tvorbou těchto soutěžních příspěvků? Toto nám prozradily:  

image

Přívěsek na klíče - Dáme lahváče?

Toto téma "Šperk pro muže" mne nadchlo. Když jsem přemýšlela, jaký šperk by byl vhodný pro muže obecně, říkala jsem si, že by bylo dobré, kdyby to bylo něco užitného.
A pak jsem si vzpomněla, že někdy před rokem jsem měla nápad, že vyrobím otvírák na lahve.
A bylo rozhodnuto.
Vytvořila jsem tedy otvírák na lahve v podobě šperku - přívěsku na klíče a doplnila jsem ho kabošonem malachitu, který má mimo jiné i pozitivní vliv na játra :)

Téma Šperk pro muže jsem uvítala s nadšením. Mám ráda přírodní vzhled šperků a mužský šperk je ideální pro můj styl, jemuž žertem říkám "průlet křovím". Po dlouhém rozjímání co udělat, jsem opět skončila u prstenu, protože z mužských šperků u mne vždycky zvítězí prsten.

Na šperku jsem se snažila dobrat vzhledu tekoucí lávy, jež se přelévá přes nádherný kousek pyritu. Lávy, která už zatuhla a nestihla pohltit pyrit, jenž jí stál v cestě. Těší mě, že to některé zaujalo a svým ohodnocením mě poslali "na bednu".

A ještě jednu malou zajímavůstku - prsten už má svou majitelku - ne majitele, ale majitelkuUnavený smíchem...

image
image Kříž je jedním z nejstarších a nejznámějších symbolů, který užívá několik náboženství, a to zvláště křesťanství. Počátek tohoto posvátného a světového symbolu nacházíme v nářadí k rozněcování ohně. Kříž má velmi bohatou historii, na počátku křesťanství byl dokonce považován za symbol potupy a hanby. Po zmrtvýchvstání Ježíše se však změnil v symbol vítězství radosti a věčného života. Symbolizuje také nezlomného ducha a jednotu. Bývá nošen nejen z náboženských důvodů, ale v robustnějším provedení s minimem zdobení je oblíbeným šperkem mužu. Proto jsem si jej vybrala jako typický mužský šperk.

Při vyhlášení tohoto kola soutěže – Šperk pro muže, mne ihned napadlo vyrobit keltský šperk. Mám ráda keltské šperky. Přitahují mne a pokud to měl být šperk pro muže, tak jsem volila mezi výrobou dvou šperků a to mezi keltským křížem a vlkem.

Vlk zvítězil. Vlk jako duchovní zvíře propůjčuje do vínku statečnost, odhodlání a dravost. Velmi nerad dělá kompromisy a neumí stát stranou.

Je také jedním ze znamení keltského zvěrokruhu a to pro období 28.10. – 24.11. Myslím, že vlk jako šperk pro muže je dobře zvolený šperk. Chrání svého pána a dodává mu sílu, statečnost a odhodlanost. Podporuje ho, pokud člověk vlkovi věří.

image

 

A na co se můžete těšit příští 70. kolo? Svět podle Jules Vernea, které navrhla zanky.
Uzávěrka bude 31. 10.  ve 22.00.

Tak to jsem zvědavá, co za nápady se nám sejdou, už se moc těším. Co vy? :-)

A už úplně na závěr, zde je souhrnný přehled ovoce, které přineslo 69. kolo soutěže.

image image image image
image image image image
 image  image  image  image
   image  image  

Pokud se chcete podívat do historie minulých kol, tak je najdete pohromadě v klubovém profilu Jak to vidí cínařky a pokud budete chtít vědět, co se v klubu děje a chystá, zadejte si hlídání novinek a budete mít informace z první ruky :-).