Kdo sleduje módu, toho zajímají i trendy v doplňcích. A kdo miluje šperky jako já, pro toho tu mám malé shrnutí největších hitovek letošního roku.

1. TREND – DLOUHÉ VISACÍ NÁUŠNICE

Zahoďte roláky, odhalte krky i dekolty, a do oušek pověste dlouhé náušnice. Ty mohou padat až po ramena nebo ještě níž. Nejen, že zvýrazní vaši šíji, ale také vás donutí vyčesat si vlasy a zbavit se šál, velmi rády se totiž zamotávají. Ale to je věc podružná, důležité je, že z vás udělají elegantní a vznešenou princeznu. Můžete si pořídit visatky ze zlata s drahokamy, pokud ovšem máte zrovna volných několik tisíc a váš manžel si vaší investice nevšimne. Jestli to tak není, nabízím některý z těchto modelů:

  

 

 2. TREND - ŠPERKY VE VINTAGE STYLU


Romantika, záliba v historii a zdobnosti, to mohou být znaky vintage looku. Návrháři nám radí bílé
třpytivé kameny osazené do bílého zlata a k tomu drahokamy, na prstenu klidně ve velikosti dlaně.
Já vám radím zkusit něco méně okázalého a nápadného, jako třeba:

 

3. TREND – VRSTVENÍ NÁHRDELNÍKŮ


Chcete všem ukázat, že máte hodně zlatých řetízků? Bezva, tak si je vezměte všechny najednou
a doufejte, že se vám nezamotají do sebe do jednoho velkého chumlu … Anebo zkombinujte jeden
krátký řetízek těsně kolem krku s jedním nebo dvěma delšími, nejlépe pouze s jednoduchými
přívěsky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. TREND – KVĚTINOVÉ MOTIVY, PERLY A STYLIZOVANÉ BAROKO

Milujete krásné blyštivé věcičky? Paráda, můžete se vyzdobit velmi okázale, jestli na to máte  odvahu. Můžete klidně vypadat jako třpytivý viktoriánský lustr a ohromovat ostatní zlatem, smaragdy, rubíny a diamanty. Ale pozor na závistivé lumpy, raději si pořiďte domácí trezor na ukládání těchto skvostů. Pokud trezor nechcete, pořiďte si něco levnějšího:

 

 

POSLEDNÍ TREND: ŠPERKY V ODSTÍNU ULTRA VIOLET, BARVĚ ROKU 2018


Ano, je to ona, barva nebarva, kterou někteří nesnáší a jiní milují. Náhodou jsem se touto barvou letos už zabývala podrobněji, tak vám o ní mohu přinést téměř dokonalý přehled. Jaká ta barva vlastně je? Jde o sytě fialovou s lehkým nádechem do modra. Zvolená barva má prý obecně symbolizovat dění ve společnosti. Je to barva dramaticky provokativní, která odráží originalitu, vize do budoucnosti, ovšem také třeba tajemství kosmu. Zároveň působí mysticky a probouzí kreativitu. Fialová barva doplní a pozdvihne každou jinou barvu a přidá jí na tajemnosti. Se zlatou nebo jinými metalickými barvami se stává luxusní a oslnivou. Naopak se zelenou nebo šedou bude evokovat přírodní eleganci, nevtíravou a vkusnou. Můžeme vytvořit i jemné, harmonické směsi, které jsou
nadčasové. S odstíny šedomodré, pudrově levandulové nebo lila, světle hnědo-žluté a slézové vytvoříme paletu kouřových a zamlžených odstínů. Tyto barevné paletky mě velmi lákají i při tvorbě šperků, tudíž fialovou u mne
naleznete často.