V klubu Cardmaking  se jedna hodná duše zmínila, že bychom mohli zkusit diktát přáníčka. Nechci hádat, ale myslím, že to byla právě eli.rek. Holky měly velký zájem, tak jsem se diktátu s velkou radostí ujala.

Spočívá v tom, že já popíšu přáníčko a podle mého popisu budou ostatní tvořit. Moc se těším na Vaši tvorbu, bude to zajímavé :). A teď k zadání. Omluvte mne, že neumím moc vysvětlovat, takže pokud budete mít jakýkoliv dotaz, tak klidně potrubní poštou Rozpačitý

 "V" znamená výška a "Š" je šířka :)

 

Budeme potřebovat:

  • - Základ přáníčka velikosti 14,5(v)×10(š) cm, takže přehyb bude na užší straně nahoře
  • - Obdélník A velikosti 13,5(v)×9(š)cm (kde v originále je decentní vzor)
  • - Obdélník B velikosti 9(v)×6,5 (š) cm (kde v originále je obdélník stejné barvy jako základ přání, má jemnou strukturu a vyřízlé rohy dovnitř)
  • - Text - mám pocit, že v cardmakingu se mu říká sentiment
  • - jehlu a nit
  • - ozdoby - samolepící kamínky, mašličku a větší květinku
  • - barvu na opatinování okrajů

 

Postup:

Než začneme tvořit, obdélníky A i B po okraji prošijeme nití. Úplně obyčejné rovné prošití po všech stranách kousek od okraje. Menšímu obdélníku B opatinujeme okraje barvou. Ano, i přes tu prošitou nit.

Pak nalepíme velký obdélník A na kartu tak, aby byl vzdálen od všech okrajů přesně 0,5cm.

Na menší obdélník B natiskneme nebo napíšeme text. Může být i delší, máme na něj vyhrazeno větší místo - až 3cm od vrchního okraje (Jsou to ty anglické vymakané texty, takže 3 slova zabírají krásně celou tuto plochu a krásně ji vyplňují). Pak 2cm od spodního okraje tohoto obdélníku párkrát obtočíme mašli. Na ni do levé části připevníme květinku. Ta je vážně veliká, zasahuje až po ten text. Do středu květinky umístíme samolepící kamínky, kde v předloze je jeden větší uprostřed a menší okolo. Tento obdélník pak nalepíme 2cm od horního okraje. Co se týče šířky, tak tento obdélník bude v šířce přesně uprostřed.

Na konec opatinujeme okraje i celé kartě.

 

Tak, doufám, že je to aspoň trošku srozumitelné, případné dotazy ráda zodpovím. Termín si necháme do konce září, přece jen teď začla škola, tak je to veselejší. Z došlých přáníček pak udělám blog a budeme hlasovat. Výherkyně pak získá diplom (Ano, v této soutěži zavádím hlavní výhru diplom. tedy aspoň na chvíli, dokud jich někdo nebude mít doma až příliš) a bude zadávat další kolo diktátu. Pokud se tedy teď chytne :))

 

Přeji Vám příjemné tvoření a těším se na Vaše projekty :)