Zdravím Vás milí fanoušci skvělého Fléru. V minulém měsící o mě vyšel krátký článek v novinách deník a to rubrice lidé od vedle. Chtěla jsem se s Vámi o tuto radost podělit. Pokud se chcete o mé maičkosti něco dozvědět koukněte na odkaz: https://klub.denik.cz/lide-odvedle/vera-zborovska-sit-pro-deti-je-radost-20190824.html

Ve fotografiích přikládám celý článek z novin. Úžasná mimi modelka je má vnučka Laurinka, pro kterou ráda tvořím a testuje naše výrobky. 

 

V peřinkách od ní spinkají miminka jako v bavlnce Věra Zborovská se věnuje šití originálních výrobků nejen pro děti

 

Věra šije ručně, z kvalitních a materiálů od českých dodavatelů. „Narodila jsem se v Brušperku do rodiny, kde měly všechny ženy blízko k ručním pracím. Něco si uplést, nebo ušít svépomocí u nás nebyl nikdy problém. Máma krásně vyšívala, doslova malovala jehlou, babička si na starém šlapacím stroji dovedla ušít vše od spodního prádla až po kabát, to všechno mě ovlivnilo a nasměrovalo k mé současné profesi.

 

Jako první jsem zkoušela šít oblečky pro panenky. Nevypadaly z dnešního pohledu moc hezky, ale moc mě to bavilo, hlavně to probírání v látkách a kombinování. K vyučení jsem si proto zvolila čalounickou profesi. Učební obor mě následně dovedl k nábytku a bytovému textilu.

Po mateřské dovolené jsem se neměla kam vrátit, protože firma, kde jsem předtím pracovala, byla zrušena. Vyzkoušela jsem i jiné zaměstnavatele než jsem se rozhodla podnikat sama. Začínala jsem v malé místnosti v suterénu a postupně jsem v domě vybudovala prostor pro šití s velkým pracovním stolem a začala využívat i další místnosti. Kromě šití záclon a závěsů jsem rozšířila nabídku služeb i o vybavení a sladění celého interiéru. Absolvovala jsem roční designérský kurz a stále se vzdělávám, protože móda se mění a přicházejí neustále nové trendy a materiály.

Mám velké štěstí, že mám oporu v manželovi a v rodině. Postupnými investicemi do látek a vybavení šicí dílny jsme vybudovali bytové studio pro prezentaci látek, garnýží, kolejniček i výrobků s vlastním vchodem. Teď už čalouním pouze příležitostně židle nebo křesla. Hlavním zdrojem mé obživy se stalo šití. i Začala jsem šít povlečení pro malé děti, hnízda, zavinovačky a designové výrobky do dětských pokojíčků. Mám nejraději, když lidé přijdou k nám do provozovny v Krmelíně a látky si vyberou osobně. Nejvíce mě na mé profesi baví, když z látek, které předtím ležely bez povšimnutí, ušiji něco hezkého.

Vymyslela jsem vlastní střih hnízdečka pro miminka, šiji několik druhů zavinovaček a mantinelů do postýlek. Maminky mají zájem i o kojící polštáře nebo ručně šité boxy na hračky. Naši zákazníci vědí, že věci, které si odnesou domů, jsou originálním produktem vyrobeným s láskou. Snažím se vybírat zajímavé vzory látek od českých dodavatelů. Novinkou v mém sortimentu je vybarvovací polštářek, který si lidé mohou vymalovat fixy na textil. Malé děti si jej vybarvují jako omalovánku a zabaví se i na několik dnů. Dospělí polštářek využívají jako antistresovou terapii a zůstane jim do budoucna krásná vzpomínka a dekorace. 

Svou prací mám ráda, ale někdy také potřebuji chvíli sama pro sebe a hledání inspirace. Občas si sednu doprostřed mého látkového království a jen se v tichosti dívám na všechno kolem a přemýšlím nad tím, jak se dále rozvíjet.“