Domů Zboží Od pepadana

Mravenečník Velký (a malý)

1 221 Kčza 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Česká pošta - balík doporučený250 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od pepadana

Katalogové č.: 3773721
Zobrazení: 1366x
Vloženo: 12.4.2013
Počet srdcí: 678x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Na poštu jezdím podle potřeby zpravidla dvakrát týdně. Pokud na doručení spěcháte, připište to prosím do poznámky k objednávce. Děkuji!

Mravenečník velký je mohutné zvíře dorůstající až 2 m na délku. Má malou trubkovitou hlavičku a mohutný hustě osrstěný ocas, takže neznalý člověk by mohl snadno zaměnit jeho konec za začátek :o) Jeho ocas je tak velký, že se s ním celý snadno v noci přikryje. Živí se termity, silnými drápy rozhrabe termitiště a lepkavým tenkým jazykem je slíže. Nápadná je jeho chůze, při které došlapuje na klouby prstů, aby se chránil před opotřebováním svých dlouhých drápů. Jeho drápy mu slouží i jako účinná ochrana. I přesto, že tráví většinu času na souši, je velice schopný plavec. Mláďata jsou maličké kopie dospělých a matky je nosí na zádech po mnoho týdnů.

Mravenečník je velmi pevně do tuha uplstěný z kvalitního rouna šetlandských oveček a jemného merina od Jůlie-Otýlie. Na pohlazení velmi příjemný (100% vlna).

Na výšku měří 11cm (i s maličkým na zádech), na délku 26cm, oči jsou pevně vlascem přišité korálky z černého jadeitu. Zabalený je v dárkovém pytlíčku.

Upozornění: není určen jako dekorace, je na mazlení!

Ke zvířátkům je možné tady dokoupit spací taštičku.

Menu
--