Domů Zboží Od theresicka

fusekláček © "rarášek zvíkovský"

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce210 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem
Platební kartyPlatební karty
Platební tlačítkoPlatební tlačítko

Další zboží od theresicka

Katalogové č.: 2851030
Zobrazení: 46x
Vloženo: 5.7.2012
Počet srdcí: 92x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.

...rarášek tento stvořen jest pro soutěžní blog Hrady klubu Růžový Panter...

Na starobylém českém hradě Zvíkově jste už možná byli. A potkali jste tam raráška? Že ne? Třeba to bude tím, že se mu nelíbí davy návštěvníků. Ale když hrad osiří a začne se stmívat to se potom dějí věci!

Nejdříve si ale musíme říct, co to vlastně ten rarášek je. Říkalo se mu také rarach a už v dávných dobách by považován za zlého ducha. Mu zlomyslnou povahu, škodí lidem a ještě z toho má škodolibou radost. Zjevuje se v podobě pidimužíka, krkavce, černého kocoura nebo psa s ohnivýma očima. Nejstarší zmínky o tom zvíkovském pocházejí z rok 1579. Nelíbilo se mu tehdy, jak dělníci opravují věž Markomanku a z hradu je vyhnal. Dochoval se o tom tento nápis vedle hlavního vchodu: K tomuž pondělí na auterý, před narozením panny Marie, v noci věřte jistě, p. m. pokušení jsem měl od zlého ducha takové, že pode mnou tažen, tak hrubě užasl jsem, až jsem ven z komnaty utéci musel!

Tento rarášek byl skutečně vytvořen na motivy zvíkovských pověstí - bát se jej ale už nemusíte...zkrotila jsem jeho zlé síly a oheň v něm přeměnila na pár jisker (proto již pozbyl rudých očí, které se přeměnily v mírné modré) - jediný, kdo se bude muset bát budou všichni, kdo by Vám chtěli ublížit!!Tenhle skřítek je totiž rozený bojovník a obranář - pravda, občas nějaký ten zlomyslný kousek vyvede, ale maximálně to budou schované ponožky nebo zlomená tužka:-)

 

Menu
--