Domů Zboží Od Teremila

Jarní - chryzokol, rodonit

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce200 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Teremila

Katalogové č.: 14474345
Zobrazení: 31x
Vloženo: 24.1.2024
Počet srdcí: 2x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Šperk je vyroben cínováním. Tvoří jej chryzokol, s krásnou modrozelenou barvou, kde jsou patrné příměsi mlachitu,  ve velikosti  4 x 2,5 x 2 cm. Kámen je krásně pravidelně vypouklý a celý šperk je tak plastický. Doplňujícími kameny jsou růžové rodonity zpracované do formy lístečků ve velikosti 2 x 1cm.

Celý šperk je veliký 7,5 x 4 cm, je zavěšen na 2 mm  silné černé kůži, dlouhé 43 cm s prodlužujícím řetízkem.

Výrobek je leštěn a ošetřen antioxidantem. 

Šperk je dodáván v dárkové krabičce.

Chryzokol

Chryzokol patří ke kamenům tyrkysově-zelených odstínů. Jeho sílu znali již ve starověkém Egyptě. Právě Egypťané ho považovali za „kámen moudrých“, protože lidé, kteří ho nosili, obyčejně sršely novými a moudrými nápady.

Egypťané stejně věřili, že chryzokol je dokáže ochránit před psychickým poškozením. Legenda také říká, že dokázal zmírnit a uklidnit násilných lidí. I samotná Kleopatra je mnohokrát zobrazena ozdobena šperkem s tímto kamenem.

Chryzokol je klidný a pohodový kámen. Pomáhá při meditaci a komunikaci. Pokud jej máte doma, vyhání chryzokol negativní energie všeho druhu, což vám pomůže reagovat na neustále se měnící situace s klidem, vyrovnaností a zásobami vnitřních sil. Má blahodárný účinek na vztahy, které se jeho zásluhou stávají stabilními a pevnými jako skála. Krystal působí blahodárně na domov jako celek i na vztahy mezi jednotlivými lidmi.

Karneol

Karneol je žlutavou, červenavou nebo červenohnědou průsvitnou odrůdou chalcedonu. Za svoje zbarvení vděčí příměsi hematitu. Tvoří nepravidelné konkrece, žilky či výplně dutin hlavně v sedimentech a melafyrových mandlovcích. Jako drahý kámen byl používán již ve starověku. 

 

Menu
--