Domů Zboží Od Teremila

Zlatá - pyrit, obsidián

Cena není dostupná
za 1 ks
Zboží není možné zakoupit
Zboží je vyprodáno. Můžete zkusit kontaktovat prodejce: Odeslat dotaz na zboží
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce170 Kč
Možnosti platby
Platba bankovním převodemPlatba bankovním převodem

Další zboží od Teremila

Katalogové č.: 13475845
Zobrazení: 102x
Vloženo: 7.8.2022
Počet srdcí: 15x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Pro zákazníky ze Slovenska, je zřízen účet u Fio banky, kde platba v eurech je bez poplatků. Číslo získáte při potvrzení objednávky.

Šperk je vyroben cínováním. Je tvořen zhruba trojúhelníkovou drúzou pyritu, velkou  3 x 3,5 x 1,2 cm. Proto je kámen, a tím i celý šperk, velmi plastický.  Spodní strana kamene je začištěná, aby nedošlo k poškození oděvu.

Na kameni jsou velmi zřetelné velké krystaly. Je světle mosazně žlutý a má vysoký kovový lesk. Vzniká za nejrůznějších podmínek.

Drúzy krásných zlatavých krystalů se nacházejí v řadě lokalit celého světa. Nejkrásnější pocházejí z Peru. Pyrit je vyhledávaným sběratelským minerálem vysoce ceněným právě pro svoji estetičnost. Někdy bývá zaměněn za zlato, proto se mu někdy říká kočičí zlato.

Šperk doplňuje vzácný kouřový obsidián původem z Armenie, velký 1,5 x 1,8 cm.

Celý šperk je veliký 6,5 x 5 cm,  je zavěšen na černé kůži o průměru 3 mm. dlouhé 43 cm s prodlužujícím řetízekm.

Výrobek je leštěn, patinován a ošetřen antioxidantem.

Pyrit

dostal svůj název podle řeckého výrazu "pyrites", což znamená "jiskřivý". Důvodem přitom nebyla jen jeho barva, ale i skutečnost, že z tohoto pozoruhodného minerálu při úderu létají jiskry.

Jako drahý kámen se pyrit zpracovával již ve starověku, kde si ho oblíbili především Egypťané. Největší popularity dosáhl v 18. století v Anglii a ve Francii.

 

 

Menu
--