Pečený čaj je další způsob, jak uchovat krásné ovoce na chmurnější dny, kdy Vás zahřeje, ale i potěší a ještě si pochutnáte na kouscích ovoce.
Domácí pečený čaj je totiž úplně jiný zážitek než klasický ovocný pytlíkovaný....
Složení: usměvavé vyzrálé hrušky, najemno nakrájený zázvor, pečeno s cukrem a skořicí.
Příprava je úplně jednoduchá - 2-3 lžičky směsi na cca 2 dl hrneček, zalít horkou vodou, možno dosladit cukrem nebo medem, možno přidat rum (když promrznete venku :o)
Čaj má skoro marmeládovou konzistenci, ale neobsahuje žádné želírovací prostředky, prostě jen ovoce a cukr. Proto po otevření skladujte v ledničce a spotřebujte co nejdříve.
Možno mlsat i jen tak "na lžičku a do pusy" :o), když Vás bude honit mlsná .....
Sklenička je 200 g, cena za 1 ks.