V mnoha rodinách se skladování pečiva moc neřeší a skladuje se v igelitovém sáčku, ve kterém jsme ho koupili, na lince či na stole. Podle odborníků je ideální skladovat chléb při teplotě 20-25 °C, zabalený do čisté utěrky a následně vložený do vhodné nádoby (tzv. chlebovky).
Touto radou se již delší dobu řídíme, ale je pravdou, že neustálé vybalování a zabalování chleba je někdy na obtíž. Zpříjemnila jsem tento proces a nabízím v naší domácnosti odzkoušenou obálku na chléb či pečivo. Stačí pouze otevřít chlebovku a sundat klopu. Obálka je ušita z pevnější lněné látky, vrchní klopa je zdvojena a opatřena háčkovanou krajkou z babiččiny truhličky pro případ, že by jste chtěli pečivo v obálce servírovat (neosychá zbytečně, vždy po použití se uzavře klopou). Na stole v ošatce bude vypadat krásně!
Rozměr obálky je 40x27 cm, délka klopy 20 cm. Můžete do ní dát každý chléb, který se vejde do chlebovky.