Domů Zboží Od Marie Mikulová

Kvašák s levandulí 1,5 litru

760 Kčza 1 ks
Vložit zboží do košíku
Tohle se líbí i dalším! Pospěšte si, tohle zboží si chce zakoupit dalších 39 zájemců.
K odeslání: 7.5.2024Dostupnost: sklademTermín odeslání*: ihned od dostupnosti
* Platba převodem prodlužuje termín o dobu připsání úhrady na účet.
Platba předem
Optimální doprava dle prodejce350 Kč
Možnosti platby
Údaje nejsou k dispozici. Kontaktujte prodávajícího.

Další zboží od Marie Mikulová

Katalogové č.: 6373393
Zobrazení: 6052x
Vloženo: 3.6.2015
Počet srdcí: 278x
Oznámit porušení pravidel u tohoto zboží.
Důležitá informace: Zboží zasílám českou poštou pečlivě zabalené s pojištěním KŘEHKÉ - proti rozbití. Na adresu, nebo Na poštu. ( levnější doprava Balíkovna, Zásilkovna - nelze pojistit proti rozbití !!! )

Hrnec na kvašenou zeleninu , má objem 1,5 l.

Vyroben z kvalitní německé kameniny, použité glazury jsou zdravotně nezávadné.

Větší kvašák s levandulí 2,5 l najdete zde

https://www.fler.cz/zbozi/kvasak-levandulovy-2-5-l-6257774

KVAŠÁKY NEPOTŘEBUJÍ MÍT VODNÍ ZÁMEK. ZELENINA JE  JIŽ PŘI KVAŠENÍ POD KYSANOU ŠŤÁVOU - STLAČENÁ KERAMICKÝM PÍSTEM !!!!!!!

víte, že.........

pro mléčné kvašení je důležitý obsah cukru v použitých surovinách?Vhodné jsou tedy zelí, cibule, červená řepa, mrkev,květák, kedlubna, ředkvičky, brokolice a okurky. Kombinace se meze nekladou, takže se vám pickles nikdy nepřejí. Proces kvašení závisí na druhu zeleniny, obvykle trvá 4 dny až týden při pokojové teplotě. Pak je vhodné směs uchovávat na chladném místě ( lednice, sklep ), kde vydrží i několik měsíců.

Pickles ze zelí, mrkve a cibule - na hrnec 1,5 l

- 500 g bílého zelí

- 300 g mrkve

- 200 g cibule

- 60 g křenu

- 15 g mořské soli

- kopr, bobkový list dle chuti

Zelí najemno nakrouhejte, mrkev nastrouhejte nahrubo a cibuli nakrájejte na půlměsíčky. Smíchejte se solí, kořením a promačkejte, aby zelenina začala pouštět šťávu. Pak napěchujte do hrnce tak, aby byla zelenina zcela ponořena ve vlastní šťávě. Zeleninu zatěžte pístem, nasaďte víko na hrnec. Píst přitlačte bukovým dřevěným kolíkem a přetáhněte gumičkou. Průběh kvašení můžete sledovat pouze nadzvednutím víka. Hrnec postavte ještě do mísy, z hrnce může při kvašení vytékat voda. Nechte stát při pokojové teplotě ( optimální je 20 stupňů ) 4 dny až týden. Následně zeleninu přendejte do sklenic třeba  od okurek  a uzavřete. Uložte do lednice, sklepa, kde vydrží týdny i měsíce.

Kvašák s levandulí o objemu 2,5 l najdte zde:

https://www.fler.cz/zbozi/kvasak-levandulovy-2-5-l-6257774

Menu
--